Çadırlarda Yaşayan Suriyelilere Yardım

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Kırıkkale'de çadırlarda yaşamaya çalışan sığınmacılar için harekete geçen esnaf yiyecek, kıyafet ve kışlık eşya yardımı yaptı.

Hasandede köyü girişinde kurulan çadır ve barınaklarda kalan Suriyeli sığınmacıları gören Kırıkkaleli esnaf aralarında para topladı. Çevredeki iş yerlerinden de destek isteyen hayırsever esnaf, çadırda kalan Suriyeliler için gıda, elbise, oyuncak ve yorgan aldı.

Topladıkları yiyecek, giyecek ve kışlık malzemeleri Suriyelillere dağıtan esnaf Alaattin Karadavut, önceden hazırladıkları gıda çuvallarını, elbiseleri, oyuncakları ve yorganları dağıttı.

Karadavut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çadır ve barınaklarda kalan sığınmacıların zor durumda olduklarını düşünerek harekete geçtiklerini söyledi.

Esnaf arkadaşlarıyla 'ne yapabiliriz' diye düşündüklerini ifade eden Karadavut, şunları kaydetti:

"Arkadaşlarla bu kardeşlerimize yardım etmeye karar verdik. Düşündüğümüzden çok fazla oldu. Sağolsun duyan esnaflarımız yardım için yarıştı. Biz havalar soğuduğu için 50 battaniye almayı hedefledik. Daha sonra işin içine yastık girdi. Evlerinde kullanmadığı eşyası olanlar getirdi. Bugün gıda ağırlıklı malzemeler dağıttık. Çocukları sevindirdik. Top, çikolata ve oyuncak dağıttık. Onlar birazcık sevinsin diye. 'Burada bir bayram havası estirelim' dedik. Allah herkesten razı olsun."

Karadavut, yaklaşık 50 esnafın yardımda bulunduğunu vurgulayarak, artarak devam edeceğini dile getirdi.

Suriyelileren durumunu sosyal paylaşım sitelerine koyduğunu anlatan Karadavut, "Sosyal medyadan mesaj gönderiyorlar, 'bizler de yardımcı olmak istiyoruz' diye. Amacımız Peygamber efendimiz zamanında ki gibi ensar-muhacir kardeşliğini yeniden hatırlatmak. Aynı durum bizim başımıza da gelebilir. Bugün bunlara yarın bize olabilir" diye konuştu.

Çadırlarda kalan Suriyelilerin iş bulduğu zaman çalıştıklarını söyleyen Karadavut, "Hasandede de bağda, bahçe işlerinde yevmiyeyle iş buldukları zaman çalışıyorlar" dedi.

Sığınmacılardan Nasın Nasır da Suriye’deki iç savaştan kaçarak buraya geldiklerini çadırlarda 100 kişi yaşamaya çalıştıklarını söyledi.

Kendilerine yardımda bulunan Kırıkkaleli esnafa teşekkür eden Nasır, "Un, yağ, şeker, çay, yumurta, battaniye, yatak, elbise ve oyuncak gibi eşyalar getirdiler. Hepsinden Allah razı olsun. Tüm Türkiye ve Kırıkkaleli esnaflara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan yardımların ardından yüzü gülen Suriyeli çocukların ise mutluluğu oldukları görüldü.

Kaynak: AA