Büyükşehir, Turizm Kenti Erzurum'u Işıl Işıl Aydınlattı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, turizm ve ticaret şehri Erzurum’u ışıl ışıl aydınlattı.

Büyükşehir, Turizm Kenti Erzurum'u Işıl Işıl Aydınlattı
Göreve geldiği günden beri “Yol ve ışık bir şehrin medeniyet göstergesidir” diyerek kolları sıvayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile birlikte Erzurum, özellikle akşam saatlerinde görülmeye değer kentler arasında yer aldı. Şehrin bütün giriş ve çıkış noktaları, cadde ve sokaklar, ana ve ara arterler, prestij caddeleri, bulvarlar, kavşaklar, tarihi mekanlar kentsel estetiğe renk katan özel ışık tasarımlarıyla adeta canlandı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı ile Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın ortak çalışmasıyla il merkezi ve ilçeler dekoratif LED aydınlatma, ağaç aydınlatmaları ve LED armatürlerle ışıl ışıl bir hale getirildi.

Yaptığı çalışmalarla kentin görünüme yeni bir çehre kazandıran Başkan Mehmet Sekmen, Doğu Anadolu Bölgesi’nde belediyecilik anlayışına farklı bir perspektif kazandırdı.

“IŞIK, MODERN ŞEHİRÇİLİK ANLAYIŞININ BİR PARÇASIDIR”

Başkan Mehmet Sekmen, ışığın günümüzde modern şehircilik anlayışının bir parçası olduğunu bildirdi. Sekmen, “Erzurum ve ilçelerimizdeki ışıklandırma çalışmalarına farklı bir hava kazandırdık. Modern şehircilik anlayışı çerçevesinde ana arterlerde, kavşaklarda ve köprülerde LED aydınlatmaların yanında ağaç aydınlatmaları ve LED armatürlerle dekoratif ışıklandırma çalışmaları yaptık. Böylelikle turizm ve cazibe merkezi Erzurum, tarihsel hüviyetine medeniyet göstergesi olan ışıkla ayrı bir değer kazandırdı. Bu tasarımlar sonrası

yurt içi ve yurt dışından gelen yerli ve yabancı turistlerin özellikle cadde, bulvar ve kavşaklarda yapılan ışıklandırmaları görünce hayran kaldıklarını öğreniyoruz. Bu beğeniler çalışmalarımıza şevk ve heyecan katıyor.”

“ERZURUM CADDELERİ AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL”

Sekmen, Erzurum caddelerinin aydınlatma üniteleriyle akşam vakitlerinde görülmeye değer olduğunu ifade etti.

Sekmen, şehirde aydınlatma yapılan bazı caddeleri şöyle sıraladı: “Yaz ve kış turizminin yükselen değeri Erzurum’da il merkezinde Cumhuriyet Caddesi, Çaykara Caddesi, Gez Kavşağı, Hastaneler Caddesi, Havaalanı Yolu, Bölge Eğitim Hastanesi Kavşağı, İstanbulkapı Caddesi, Orgeneral Selahattin Demircioğlu Caddesi, Kongre Caddesi, Menderes Caddesi, Orhan Şerifsoy Caddesi, Şükrüpaşa Caddesi, Terminal Caddesi, Yavuz Sultan Selim Bulvarı, Ali Ravi Caddesi, İbrahim Polat Caddesi, Mumcu Caddesi, Bat Pazarı Caddesi, Dadaşkent Şehit Onbaşı Ömer Budak Caddesi, Gürcükapı (Habib Baba) Caddesi, Tahtacılar Caddesi, Mahallebaşı, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Paşalar Caddesi, Cami Sokak (Yukarı Mumcu), Cemal Gürsel Caddesi, 50. Yıl Caddesi, İstasyon Caddesi, Orgeneral Eşref Bitlis Bulvarı, 2. Şehzade Sokak (Şükrüpaşa), Dadaşkent Olimpiyat Köprülü Kavşağı, Havuzbaşı Kavşağı, Palandöken Hastanesi Kavşağı, Durak Sakarya Köprüsü Alt Geçidi, Erzincankapı Çarşısı, Üniversite Kavşağı, Gürcükapı Kavşağı ve Ayazpaşa Caddesi LED aydınlatmalar, ağaç aydınlatmaları ve LED armatürlerle oluşturulan dekoratif ışıklandırmayla birlikte muhteşem bir görünüme kavuştu.”
Kaynak: İHA