Şeker Pancarı Üretimi

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Gedik, Çayırözü şeker pancarı alım sahasında incelemelerde bulundu.

Gedik, Çayırözü şeker pancarı alım sahasında inceleme yaparak, Amasya Şeker Fabrikası Pancar Bölge Müdürü Ahmet Altınok’tan bilgi aldı.

Altınok, Havza'da bu yıl 21 mahallede 221 çiftçinin bin 700 dekar alanda şeker pancarı ekimi yaptığını, yaklaşık 7 bin ton rekolte beklendiğini bildirdi.

Gedik, incelemeleri sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, Havza'da şeker pancarı sökümünün 15 Ekim'de başladığını söyledi.

Bu yıl şeker A tipi 16 polar şeker pancarının ton fiyatının 165 lira olduğunu belirten Gedik, ürününü fabrikaya götüren üreticiye nakliye ücretinin de verildiğini dile getirdi.

B tipi 16 polar sözleşmeli şeker pancarının ton fiyatının ise 205 lira olduğunu anlatan Gedik, "Bu fiyatlara ilaveten 16 polar üstüne ilave ödeme yapılıyor. Bu yıl çiftçimize şeker pancarı sayesinde 1 milyon 300 bin lira girdi sağlanacak" dedi.

Gedik, kooperatiflerine ait satış mağazalarda çiftçiye uygun fiyat ve vadelerde kur küspe, sertifikalı buğday tohumluğu, gübre ve zirai alet satışlarının devam ettiğini bildirerek, "Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi olarak 1951 yılından bu yana çiftçimizin yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz. Bu yıl 4 il, 10 bölge ve dış saha ekim alanları ile 261 köydeki çiftçilerimiz 86 bin 102 dekar alanda pancar ekimi gerçekleştirdi" diye konuştu.

Kaynak: AA