Gerflor Ve Yaktaş 20 Yıllık Ortaklığını Kutladı

Fransız markası Gerflor ve Türkiye’nin zemin sektöründeki önde gelen firması Yaktaş, 20 yıllık iş ortaklığını kutladığı resepsiyonda yeni yatırım hedeflerini açıkladı.

Gerflor Ve Yaktaş 20 Yıllık Ortaklığını Kutladı
Olimpiyat oyunlarının 1976 yılından beri resmi ürün tedarikçisi olan, Fransa şirketi Gerflor, Türkiye’deki yatırımlarını arttırma ve hızlandırma kararı aldı. Bu kapsamda Gerflor’un Türkiye temsilcisi Yaktaş, dün Fransa Büyükelçiliği’nde “20. Yıl Mimar Buluşmaları” resepsiyonu gerçekleştirdi.

Resepsiyona Fransa Büyükelçisi Charles Fries, Gerflor Uluslararası Ticaret Müdürü Pierre Convers ve Yaktaş Yönetim Kurulu Başkanı Artuk Yakut’un yanı sıra 50’nin üzerinde mimar katıldı.

“GERFLOR İLE YAKTAŞ ARKADAŞLIĞI, FRANSA ŞİRKETLERİNİN TÜRKİYE’YE GÜVENİNİ GÖSTERMEKTEDİR”

Resepsiyona ev sahipliği yapan Fransa Büyükelçisi Charles Fries, konuşmasında Fransa ile Türkiye arasındaki arkadaşlığın çok eskilere dayandığını belirterek, “Bugün Fransa şirketi Gerflor ve Türkiye şirketi Yaktaş arasındaki 20 yıllık bir arkadaşlığı kutluyoruz. Bu arkadaşlık, Fransa şirketlerinin Türkiye’ye güvenini göstermektedir. 20 yıldır Fransa şirketinin Türkiye pazarına güveni var. Türkiye, Avrupa Birliği dışında 6. büyük pazardır. İki ülke arasında 12 milyar euro değişim vardır. Büyükelçi olarak hedefim iki ülke arasındaki işbirliğini arttırmaktır” dedi.

“TÜRKİYE’DE İLK DEFA TİCARİ HOMOJEN VE LVT VİNİL KAPLAMA ÜRETİMİ GERÇEKLEŞECEK”

Yaktaş ile birlikte Türkiye’de ileri teknolojiye sahip üretim tesisinin kurulması projesini gerçekleştirecek olmaktan heyecan duyduklarını ifade eden Gerflor Uluslararası Ticaret Müdürü Pierre Convers, “Dünyanın en büyük ve en ünlü vinil zemin kaplama üreticisi olarak, Türkiye’deki yatırımlarımızı arttırma ve hızlandırma kararı aldık. Türkiye’deki 20 yıllık iş ortağımız Yaktaş ile hedeflerimizi daha ileriye taşıyoruz. Birlikte Türkiye’de ilk defa yüksek teknoloji gerektiren ticari homojen ve LVT vinil kaplama üretimini gerçekleştirmek üzere çalışmalara başlıyoruz. Dünyada 700 milyon euroluk ticaret hacmi bulunan Gerflor, Yaktaş ile birlikte Türkiye’nin her köşesinde ve sınır ötesinde faaliyetlerine hız kesmeden devam edecek” diye konuştu.

“YENİ YATIRIMLARLA HEDEFLERİMİZİ BÜYÜTEREK ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”

Evrensel kalite ve standartlarda ürün ve hizmet sunmayı var oluş felsefesi olarak kabul ettiklerini belirten Yaktaş Yönetim Kurulu Başkanı Artuk Yakut ise, “Zemin kaplamaları çözüm lideri Gerflor’un, dünyada 24 ticari ofisi ve 13 farklı ülkede fabrika ve lojistik merkezleri bulunuyor. Gerflor ile Yaktaş’ın Türkiye’deki ortaklığı ise 20 yıldır devam ediyor. Bu 20 yıllık sürede Gerflor ile Türkiye’de bu sürede yaklaşık 15 milyon metrekare ticari vinil zemin kaplamasını endüstriyel alanlardan, hastanelere, okullara, konutlara ve spor alanlarına kadar bir çok farklı zemine uyguladık. Yeni yatırımlarla hedeflerimizi büyüterek çalışmalarımıza devam ediyoruz. İleri teknoloji gerektiren üretim için Türkiye’nin seçilmesinin doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Yaktaş olarak Gerflor ile birlikte başarılı projelere imza atmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA