Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, “İşverenlerimize istihdam artırılması için 11 teşvik uyguladık. 53 milyar lira para aktarıldı. Çalışan sayımız 19 milyondan 27 milyona çıktı. Bunları hep vatandaşlarımız için yaptık" dedi.

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, Alaca Doğalgaz Şehiriçi İletim Hattı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 2. etap konut temel atma ve Sosyal Güvenlik Merkezi’nin açılış törenine katıldı.

Törene Bakan Erdem’in yanı sıra Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı, Garnizon Komutanı J. Alb. Metin Özbek, emniyet Müdürü Murat Kolcu, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu katıldı.

Sosyal güvenliğin temel bir hak olduğunu ifade eden Bakan Erdem, 7’den 70’e toplumun hepsini ilgilendirdiğini söyledi.

Vatandaşlara daha hızlı hizmet verebilmek için Türkiye’nin 81 ilinde Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünün yanı sıra 520 sosyal güvenlik merkezini faaliyete geçirdiklerini açıklayan Bakan Erdem, bu merkezlerle vatandaşlara yerinde hizmet vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Bakan Erdem, vatandaşın ayağına giden, vatandaşın ayağına hizmet götüren bir devlet anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Türkiye’de son 13 yılda önemli hizmetlere imza atıldığını dile getiren Erdem, "Öncelikle sosyal güvenlik kurumlarını tek çatı altında topladık. Vatandaşımıza hizmet götürmek için sosyal güvenlik reformunu gündeme getirdik. Vatandaşlarımız istedikleri hastaneye gidemiyordu, ilaçlarını eczanelerden alamıyordu. Şimdi isteyen istediği hastaneye gidiyor, istediği eczaneden ilacını alıyor. İş ve meslek hastalığında Bağ-Kur’lulara maaş bağladık. Daha önce bundan sadece SKK’lılar faydalanıyordu. Çeyiz hakkını, emzirme ödeneğini getirdik. Engelli Bağ-Kur’lulara emeklilik hakkı getirdik. Esnafa Ziraat Odasındaki hatalar nedeniyle mağdur olan vatandaşlara emeklilik hakkını iade ederek mağduriyetlerini giderdik. Bağ-Kur’lu olup 12 aydan fazla borcu bulunan vatandaşlarımızın hizmetlerini doldurduk. Bunu ihya etmek istiyorlarsa bunlara tekrar ihya etme imkanı getirdik. İntibak Kanunu çıkarttık. Bunları hep vatandaşımız için yaptık" dedi.

Kadınlara da çeşitli haklar verildiğini bildiren Erdem, engelli çocuğu bulunan annelere erken emeklilik hakkı verildiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA