Öğrenci Servis Şoförlerine Seminer Verildi

Samsun'un Havza ilçesinde okul servis sürücüleri bilgilendirildi.

Havza Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminere okul idarecileri, okul servis sürücüleri ve firma sahipleri katıldı.

Havza Halk Eğitim Müdürlüğü Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminerde İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Bürosu görevlisi Enver Kılıç ve jandarma trafik ekibi tarafından araçlarda bulundurulması gerekli evraklar, öğrenci indirme bindirme, öğrencilerin araç içerisinde oturma düzenleri, uyarı tabelaları ve genel trafik kuralları hakkında katılımcılara bilgi verdiler.

Kılıç, öğrencileri servislerinin sadece ticari araç olarak görmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Sizler ülkemizin geleceğini taşımaktasınız, bu bilinçle hareket etmelisiniz. Geçen yıl üzücü bir olay yaşamadık. İnşallah bu yıl da aynı hassasiyet ile çalışacağınızdan eminim" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam ise ilçede 13'ü ortaokul, 8'i lise olmak üzere 21 noktaya taşıma yapıldığını bildirerek, "İlçemizde 149 öğrenci servisi öğrenci taşıma işi yapıyor, yaklaşık 2 bin 100 öğrenci her gün bu hizmetten yararlanıyor. Sizlerden dikkat etmenizi istediğimiz en önemli konulardan biri, öğrencilerin okul giriş çıkış saatlerine dikkat edilmesi. Sizler de artık çocukların eğitimlerinde sorumlusunuz" diye konuştu.

Toplantıda, firma yetkililerinin ve servis sürücülerinin sorularını da yanıtlandı.

Kaynak: AA