Milas'ta 'Umut Evi' Açıldı

Milas ilçesinde engelli bireylerin bağımsız bir ortamda yaşamlarını devam ettirebilmesi amacıyla düzenlenen "Şehit Adnan Ergen Umut Evi"nin açılışı yapıldı

Muğla'nın Milas ilçesinde bakım merkezinde eğitim alan engelli bireylerin daha bağımsız bir ortamda yaşamlarını devam ettirebilmeleri amacıyla hazırlanan Şehit Adnan Ergen Umut Evi'nin açılışı yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Elin Elimde Derneğince ortaklaşa düzenlenen evin açılışında konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, engelliler için açılan bu tür evlerin önemli olduğunu söyledi.

Umut Evi'nin açılışını, okul ve fabrikanın açılışı kadar önemsediklerini belirten Çiçek, şöyle konuştu:

"İnsan her şeyin üstündedir. Yaşı, durumu ne olursa olsun, insandır, bunun için de en önemli canlıdır. İnsan için yapılan, özellikle de engelliler için yapılan böyle bir umut evinin açılışı benim için çok önemli. Elbette günümüzdeki başında tek olamamak, iri olamamak, bir olamamak, sevginin, yardımlaşmanın, dayanışmanın eksiği var. Sevgi olursa, dostluk olursa, hoşgörü olursa, insan insanı severse kimsesiz kimse olmaz."

Türkiye genelinde 95'inci Umut Evi'nin Milas'ta açıldığını kaydeden Çiçek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın başlattığı Umut Evleri Projesi'nin sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle yaygınlaştığına işaret etti.

Çiçek, "Bakanlığımız illerde rehabilitasyon merkezleri yapıyor. İlimizde biri Milas'ta, diğeri Fethiye'de bulunuyor. Bu yerlerdeki toplu yaşamda güven ve sevginin daha güçlenmesi lazım. Bunu güçlendirecek de aile ortamı ve komşuluk ilişkileri olan umut evleri. Bakanlığımızın başlattığı projeye sivil toplum kuruluşları da destek verdi ve ülkemiz geneline yayılmaya başladı" diye konuştu.

Çiçek, Dağlıca'da şehit düşen er Adnan Ergen'in ailesinin de katıldığı törende şehit adının kurumda yaşatılacağını söyledi.

- "Aile odaklı çalışılıyor"

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu da burada yaptığı konuşmada, Umut Evi'nin sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktığını anlattı.

Bakanlığın son yıllarda engellilerin toplumsallaşmasında aile odaklı çalışmalar yürüttüğüne değinen Akkuzu, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda ilimizde bir Umut Evi açma düşüncemiz olduğunda Yeniköy Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğünden burayı talep ettik ve kendileri ücretsiz burayı tesis etti. Bakım ve onarımını Milas Ticaret ve Sanayi Odamız yaptı. Bütün eşyalarını Elin Elimde Derneği karşıladı. Muğla'mızda ilk, bakanlığımızda 95'inci Umut Evi olarak hizmet veriyor. Katkısı bulunanlara teşekkür ederim."

Elin Elimde Derneği Başkanı Serap Çebi de dernek ve yönetim kurulu olarak böyle bir projeye katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Çebi, il genelinde açılacak diğer Umut Evleri'ne de benzer şekilde desteklerini sürdüreceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Şehit Adnan Ergen Umut Evi'nin açılış kurdelesi kesildi. Muğla Valisi Amir Çiçek ve beraberindekiler evde yaşayan 4 engelli gençle bir süre sohbet etti.
Kaynak: AA