Küre'de 6 Kişi İş Sahibi Oldu

Küre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Kastamonu İl Müdürlüğü’nün teklif çağrısına çıktığı Toplum Yararına Programı kapsamında hazırladıkları proje kapsamında 6 kişi, 8 ay süreliğine iş sahibi oldu.

Küre'de 6 Kişi İş Sahibi Oldu
Küre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı “Çevre Temizliği ve Kamusal Alt Yapı’nın Yenilenmesi” projesine 47 kişi başvurdu. Küre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çekilen kura çekimi ile 6 asil 3 yedek katılımcı belirlendi.

Çalışma ve İş Kurumu Kastamonu İl Müdürlüğü’nün gerekli incelemelerinin ardından kura sonucu çalışmaya hak kazananlar ile Küre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında taahhütname imzalanmasının ardından 19 Ekim Pazartesi günü kuradan çıkan şanslı vatandaşlar çalışmaya başlayacaklar.

Hazırladıkları proje kapsamında ilçede işsiz olan 6 kişiyi istihdam ettiklerini belirten Küre İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Bilir, işe alınan 6 kişinin ilçedeki okullarda istihdam edileceğini ve çeşitli görevlerde çalıştırılacaklarını söyledi.

Bilir, istihdam edilen 6 kişi ile birlikte ilçedeki okullarda da yıl boyunca personelle ilgili herhangi bir sorunla da karşılaşmayı düşünmediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA