Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Çakırcı Açıklaması

"Bizim 15 yılda elde ettiğimiz kazanımların önemli bir kısmı CHP'nin ve HDP'nin seçim beyannamelerinde yerle bir edilmek isteniyor"

ELAZIĞ - Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, "Bizim 15 yılda elde ettiğimiz kazanımların önemli bir kısmı CHP'nin ve HDP'nin seçim beyannamelerinde yerle bir edilmek isteniyor" dedi.

Elazığ Belediyesi Kültür Park Konferans Salonu'nda Eğitim Bir-Sen Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Çakırcı, örgütlü bir toplumun güçlü bir toplum olduğunu ve 1990'lı yıllarda kurulan sendikalarının özverili bir çalışmanını sonucunda büyüyerek, Türkiye'nin güçlü sendikalarından biri haline geldiğini belirtti.

Çakırcı, elde ettikleri bu güçle 28 Şubat süreciyle ortaya çıkan başörtüsü yasağı ve katsayı uygulaması gibi mağduriyetleri bertaraf ettiklerini ancak bugün Türkiye üzerinde farklı oyunlar oynanmaya çalışıldığını savundu.

Türkiye'nin Orta Doğu'daki kaos ortamına çekilmek istendiğini ve İslam dünyası üzerinde çok ciddi operasyonlar yapıldığını ileri süren Çakırcı, "Gezi olaylarında duvarlara 'zulüm 1453'te başladı' yazıldı. Kobani eylemlerinde ise Tunceli'de sokaklarda gençler 'yıkılsın minareler, açılsın meyhaneler' diyordu. Bu eylemlerde 40'a yakın insanımız öldürüldü. Bunlar arasında Yasin Börü ve arkadaşları vardı" diye konuştu.

Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlara karşı herkesin uyanık olması gerektiğini aktaran Çakırcı, ülkede istikrarın yerleşmesi için 1 Kasım seçimlerini önemsediklerini ifade etti.

-  Partilerin seçim beyannameleri

Siyasi partilerin seçim beyannamelerini incelediklerini ifade eden Çakırcı, şöyle konuştu:

"Bizim 15 yılda elde ettiğimiz kazanımların önemli bir kısmı CHP'nin ve HDP'nin seçim beyannamelerinde yerle bir edilmek isteniyor. Biz kazanımlarımıza zarar vermeyenleri, kazanımlarımızı koruyanları ve bunlara yeni kazanımlar ekleyenleri destekleyeceğiz.  CHP'nin beyannamesinde 1 yıl okul öncesi 8 yıl kesintisiz birleşik, 9 yıl kesintisiz eğitimden bahsediyor. Şunu söylemek istiyorlar aslında. Anadolu insanı kendi değerleri ile barışık bir eğitim sistemi ile yetişmesin. Bizin itirazımız işte bu. Karma eğitim bizim kırmızı çizgimizdir, biz karma eğitim dayatmasını sürdüreceğiz' diyorlar. HDP'de 4+4+4 eğitim sistemini kaldıracağız diyor. Kusura bakmayın bu Anadolu insanının son 5 yılda elde ettiği önemli kazanımlardır. Bunları korumak zorundayız."

Memur-Sen Konfederasyonu Gençlik Teşkilatı Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan'da bütün tarihsel kırılmaların, dönüşümlerin ve devrimlerin hep gençler aracılığıyla meydana geldiğini dile getirerek, Gezi olayları, Suruç patlaması ve Kobani eylemlerinde gençlerin kullanıldığını söyledi.
Kaynak: AA