Zeytinburnu'nda 'Öğretmenime Mektup' Projesi Hayata Geçirildi

Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın ve Engelliler Merkezi (AKDEM), Zeytinburnu’nda eğitim veren ilkokul birinci sınıf öğretmenleri ile birlikte ’Öğretmenime Mektup Projesi’ başlattı. Proje ile okul hayatına adapte olamayan ve öğrenim hayatlarının ilk günlerinde sorunlar yaşayan ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin okul hayatına uyumu için çalışmalar yapılacak.

Zeytinburnu Beledİyesi Aile Kadın ve Engelliler Merkezi (AKDEM), Zeytinburbu’nda eğitim veren ilkokul birinci sınıf öğretmenleri ile birlikte ’Öğretmenime Mektup Projesi’ başlattı. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu’ndan bir araya gelen AKDEM eğitmenleri ve ilk okul birinci sınıf öğretmenleri projenin işleyiş süreci ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu ve çok sayıda öğretmenin katıldığı programda, ’Öğretmenime Mektup’ isimli sunum gerçekleştirildi.

Yapışan sunumda, öğrencilerin ilk okul günlerinde ve okul hayatlarının başlarında yaşadığı sorunların giderilmesi konusunda bilgiler sunuldu. Proje ile AKDEM eğitmenleri ve ilçede eğitim veren öğretmenler, çocukların bu sürecinde birlikte hareket ederek çocukların bu sorununu ortadan kaldırılması planlanıyor.

Programda konuşma yapan, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, her alanda eğitim ve öğretimin önemli olduğunu belirterek, "Öncelikle bu organizasyonu gerçekleştiren AKDEM ailesine teşekkür ediyorum. Siz öğretmenlerime de projeye destek verdiğiniz için çok çok teşekkür ediyorum. Yeni okula başlayacak olan ya da başlamış olan öğrencilerimizle ilgili, onları daha iyi anlamak adına neler yapabiliriz, dağarcığımızda ne tür bilgiler var. Onları paylaşalım düşüncesiyle bir araya geldik. Asıl yapmak istediğimiz şu; öğretmenler olarak, belediye çalışanları olarak, anneler ve babalar olarak daha huzurlu bir ortamda yaşamak istiyoruz. Bizlerin neslinin, yanı çocuklarımızın da bizden daha iyi şartlarda, daha huzurlu ortamda yaşamalarını arzu ediyoruz. Toplamda güçlü, barış ve huzurun hakim olduğu bir ülkede, güzel Türkiye’mizde yaşamak istiyoruz. Dünyada 196 civarında ülke var. Onların içinde en gözde ülke bizim ülkemiz olsun istiyoruz. Böyle bir derdimiz, böyle bir sevdamız var. Bu bağlamda da öğrencilerimizi okul hayatına hazırlamak için bu projeyi başlattık. Gayemiz, Zeytinburnu’ndaki gencecik bir beyin gelecekte bu ülkeye hizmet ederken, önce kendisine ve ailesine arkasından bu ülkeye ve insanlığa hizmet ederken işte benim şöyle bir ilkokul öğretmenim vardı, bana okumayı, bana insan sevgisini, bana ülke sevgisini o öğretmenim aşıladı. Rabbim onun onun yolunu açık etsin dedirtmektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA