Suluova OSB'de Süt Konsantre Tesisinin Temeli Atıldı

Amasya’nın Suluova ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğünce hibe yoluyla desteklediği özel bir firmaya ait süt konsantre üretim tesisinin temeli atıldı.

Suluova OSB'de Süt Konsantre Tesisinin Temeli Atıldı
Suluova Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçeklesen törene Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Suluova Kaymakamı Hayati Taşdan, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Ak Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek, Suluova TSO Başkanı Turgut Aksu, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan TKDK İl Koordinatörü Okan Sezgin, günlük 70 ton süt işleme kapasitesine sahip olacak tesisin yaklaşık 8 milyon TL’ye mal olacağını, ayrıca kurumlarının da 3.8 milyon TL’lik bir hibe vereceğini söyledi.



Yapılan bu çalışmalarla kırsal alanda istihdamın artıp genç nüfusun iş bulacağını belirten Vali Çomaktekin de bu durum köyden şehre göçün önünü alacağını vurguladı.

TKDK’nın Avrupa Birliği’nden gelen kaynakları etkin bir şekilde kullanarak bölgelerin özelliklerine uygun yatırımlar için finansman sağladığına değinen Çomaktekin, “Temelini attığımız tesis için Suluova’nın seçilmesi de oldukça anlamlıdır. Suluova ilçemiz son yıllarda kamu yatırımlarının yanı sıra özel sektörden de bir çok yatırım almaya başlamıştır. Bölgenin tarım ve hayvancılığa uygun yapısı da bu durumu olumlu yönde etkilemektedir. Bu yatırım ayrıca hayvancılıkta oldukça iyi bir seviyede olan Suluova’da ve ilimizde TKDK tarafından süt üretimine yönelik desteklenen ilk tesis olma özelliği taşımaktadır. Bu tesis diğer yatırımcılarımıza da örmek teşkil edecektir. Bu yatırımın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza ve bürokratlarımıza teşekkür ediyor, fabrikanın yatırımcı aileye, Suluova’ya ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok da girişimcileri Suluova’ya yatırım yapmaya çağırırken, İl Müftüsü İsmail İpek’in yaptırdığı duanın ardından tesisin ilk harcı atıldı.
Kaynak: İHA