Selçuk'ta Kamu Yönetimi Kongresi Başladı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen 13. KAYFOR (Kamu Yönetimi Forumu) Kamu Yönetimi Kongresi’nin açılışı gerçekleştirildi. Bu yıl ‘Kamu Yönetiminde Değişimin Rotası, Etkileri ve Sorunları’ ana başlığıyla düzenlenen kongreye 66 farklı şehirden 92 üniversitenin kamu yönetimi alanından 400 öğretim üyesi ve kamu görevlisi katıldı.

Selçuk'ta Kamu Yönetimi Kongresi Başladı
Konya Rixos Hotel’de gerçekleştirilen kongrenin açılışına Konya Vali Yardımcısı Hasan Karakaş, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Öğüt, Kongre Düzenleme Başkanı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır, öğretim üyeleri ve alanın paydaşları katıldı.

REKTÖR GÖBEL: “SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ARTIK KABINA SIĞAMIYOR”

Kongrenin açılışında söz alan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Üniversitemiz bu yıl 40. yılını kutluyor. Çok meşakkatli bir kurulma sürecinden geçen Selçuk Üniversitesi’nin 40 yılını bir belgeselle ve kitapla buluşturduk. Sancılı geçen ilk 10 yılın ardından son 30 yılı başarılarla geçti. Üniversitemiz birçok alanda kendini kanıtladı. Şu an iki kampüsü arasında 441 kilometre mesafe olan tek üniversiteyiz ve öğrenci sayısı açısından da artık üniversitemiz kabına sığamıyor” dedi.

Rektör Prof. Dr. Gökbel, bu yıl 13’üncüsü düzenlenen kamu yönetimi kongresine ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

“BİLGİYİ PAYLAŞMAK İÇİN BİR ARADAYIZ”

KAYFOR’un önemli bir bilgi paylaşım platformu olduğunun altını çizen Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Öğüt, “Kamu yönetimi alanında KAYFOR önemli bir bilgi paylaşım platformudur. Bilgiyi paylaşmak için bir aradayız. Bilgimize bilgi katmak ancak böyle güzel ortamlarda oluyor. Bu yüzden bu tür organizasyonları oldukça önemsiyorum” şeklinde konuştu.

“KONGREMİZİN ‘DEĞİŞİM’ TEMALI BİR TOPLANTI OLMASINI DİLİYORUM”

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır ise, “Bu yıl Kamu Yönetiminde Değişimin Rotası, Etkileri ve Sorunları’ ana başlığıyla toplanan kongremizin ‘değişim’ temalı bir kamu yönetimi toplantısı olmasını diliyorum. Dünyada yaşanan baş döndürücü değişimin ve teknolojideki müthiş ilerlemelerle birlikte buna uygun, insanlığa huzur ve esenlik getirecek bir yönetime ihtiyaç duyuluyor. Bu tür kongreler de bu konuların konuşulup tartışılması için önemli bir platformdur. 3 gün boyunca kongrede çok sayıda akademisyen, reformların boyutlarını ve neler yapılması gerektiği konusunu gündeme getirecek” dedi.

DUAYEN İSİM PROF. DR. KELEŞ’E PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından kongrenin onuru kurulu üyesi ve kamu yönetiminin duayen ismi Prof. Dr. Ruşen Keleş’e ve Konya Vali Vekili Hasan Karakaş’a Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel tarafından plaket takdim edildi. Daha sonra açılış oturumuna geçildi. Başkanlığını Prof. Dr. Ruşen Keleş’in yaptığı açılış oturumunda Merkez Valisi Kayhan Kavas, Prof. Dr. Kemal Görmez, Prof. Dr. Zerrin Toprak ve Prof. Dr. Muhittin Acar ile kongrenin oturumları açıldı. 3 gün boyunca sürecek kongrede eş zamanlı olarak çeşitli salonlarda sunumlar gerçekleştirilecek.
Kaynak: İHA