Şehit Uzman Jandarma Çavuş Kabri Başında Anıldı

Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi, 1995 yılında şehit düşen Uzman Jandarma Çavuş Ayhan Şahin’i, kabri başında andı.

Şehit Uzman Jandarma Çavuş Kabri Başında Anıldı
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi düzenledikleri etkinliklerle şehitlerimizi anmaya devam ediyor. Dernek, son olarak 1995 yılında Bingöl Karlıova kırsalında terör örgütü PKK ile girdiği çatışmada şehit düşen Uzman Jandarma Çavuş Ayhan Şahin’i, 20. yılında Balışeyh İlçesindeki kabri başında andı. Şehit için okunan Kuran-ı Kerim ve duaların ardından yemek ikramı yapıldı.

Düzenlenen anma programına Şehidin ailesi, Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Selçuk Yalçın, İlçe Emniyet Amiri Ünal Karakuş, İlçe Müftüsü Hüseyin Yıldırım, Kırıkkale Şehitlik Cami Din görevlisi Yalçın Demirel, Dernek Başkanı Rıfat Öcal, Şehit aileleri ve Gaziler katıldı.

Kaymakam ve misafirlere Şehit Ayhan Şahin ve Dernek Faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Rıfat Öcal, “Şehitlerimizi kabirleri başında anma programlarımız çerçevesinde bugün de İlimiz Şehitlerinden Uzman Jandarma Çavuş Ayhan Şahin için Balışeyh İlçemizdeyiz. Şehidimiz Ayhan Şahin 1995 yılında bugün şehit olmuş ve bugün 20. Yıl dönümü dolayısıyla kederli ailesi ile beraber Şehidimizin kabrini ziyarete geldik” dedi.

Şehit ailesine başsağlığı ve sabır dileklerinde bulunan Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım ise, “Devletimiz her zaman Şehit ailelerinin ve Gazilerimizin yanında olmuştur olmaya da devam edecektir. Biz de devletimizin Balışeyh İlçesi temsilcileri olarak her fırsatta yanınızdayız. Bu vesileyle bütün Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA