Kartepe'nin 2016 Bütçesi Onaylandı

Kartepe Belediye Meclisi 2016 Mali Yılı Performans Programı ve 2016 Mali Yılı Bütçesini görüşerek karara bağladı.

Kartepe'nin 2016 Bütçesi Onaylandı
Kartepe Belediye Meclisinin Ekim ayı 2. Birleşim 1. Oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in başkanlığında meclis üyeleri Selahattin Altınkaya, Musa Kazım Ejderoğlu, Orhan Akyüz ve Sefer Yıldız dışında eksiksiz katılımla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Karetepe Belediyesi internet adresi üzerinden canlı olarak izlenebilen Belediye Meclis toplantısında Başkan Üzülmez bütçe hazırlanmasına ret oyu veren muhalefetin kendisini üzdüğünü belirterek “Böylesi özenle hazırlanan bütçeye ret oyu verilmesi, bütçeye yeterince ilgi gösterilmediğinin ya da yapılacak yatırımlara karşı olunduğunun bir göstergesidir” dedi.

Ekim ayı 1. Birleşim 1. Oturum tutanak özetlerinin oylanması ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2016 Mali Yılı Performans Programı ve 2016 Mali Yılı Bütçesi ile ilgili Plan Bütçe Komisyon raporları tek tek görüşüldü. Komisyonlardan gelen raporların karara bağlanması ardından Başkan Üzülmez sitemli bir şekilde muhalefet üyelerinin eleştirilerine karşılık, 2015 Mali Yılı bütçesinin oy birliği ile kabul edildiğini, eleştirileri haklı bulmadığını belirtti.

Başkan Üzülmez, Türkiye’ye örnek olacak böylesi özenle hazırlanan bütçeye red veren muhalefet üyelerinin bütçeye gereken ilgiyi göstermediğini ileri sürdü. Gerekli danışmanlık hizmetini almadığına ve yeterli araştırma yapılmadığına inandığı muhalefet üyelerine karşılık “Türkiye’ye örnek olacak bir bütçe hazırlanmasına hangi gerekçe ile olursa olsun red oyu verilmesini manidar buluyorum. Kartepe’nin geleceği için hazırlanmış 5 yıllık stratejik plan çerçevesinde ve seçim beyannamesindeki projelerin yerine getirilmesine karşı çıkmak, bu projelerin uygulanmaması adına hazırlanan bu bütçeye ret vermek anlamına gelir” dedi.

Başkan Üzülmez konuşmasının sonunda 2016 Mali Yılı bütçesinin hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

Kartepe Belediyesi 2016 Mali Yılı Bütçesi 75 milyon 947 bin TL olarak açıklanırken ilgili müdürlüklerin bütçe ve performans programları tek tek oylanarak kabul edildi.
Kaynak: İHA