Kartepe'de Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Kartepe’de Camiler ve Din Görevlileri Haftası, İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen “Cami ve Namazla Arınma” konulu bir konferansla kutlandı.

Kartepe'de Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı
Kartepe İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün’ün ev sahipliğinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ndeki Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama programına Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kocaeli İl Müftü Yardımcısı Bayram Şahin, İmam Hatip Lisesi Müdürü Arif Sağlam, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Alkan, sendika temsilcileri, cami dernek başkanları ve din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Birlik ve beraberliğin sağlanmasında hepimize görev düşüyor. Kardeşliğin temini konusunda canını vermiş sivil ve askeri olmak üzere tüm şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum. Hicri yılbaşınızı tebrik ederken bu birlik ve beraberliğin sağlanmasında şehit düşenler için bu haftada sizlerden dualarınızı bekliyorum” dedi.

Program, İl Müftü Yardımcısı Bayram Şahin ile İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün’ün haftanın önemine ilişkin konuşmaları ile sürdü. Konuşmacılar özellikle camilerin ve camilerde namaz kılma alışkanlığının önemine vurgu yaptılar. Gençlerin camilere olan ilgisini artırmak amacıyla ilçedeki okullar arasında başarılı olan öğrenci ve öğretmenlere çeşitli hediyeler takdim edildi. Programda Başkan Üzülmez de, emekli olan din görevlilerinden Süleyman Ayvaz, Nurettin Filiz, Gürsel Berber, Mahmut Öngöz’e plaketlerini takdim etti.
Kaynak: İHA