Borçka İbrikli Köyü İçme Suyuna Kavuştu

Borçka ilçesine bağlı İbrikli köyünde yapımı tamamlanan içme suyu tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İbrikli köyüne yaklaşık 24 kilometre uzaklıktan 3 ay gibi kısa bir sürede getirilen ve 509 bin liraya mal olan içme suyu tesisinin açılış törenine, Vali Kemal Cirit, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Dilberoğlu, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, İbrikli Köyü Muhtarı Yalçın Kaya, bazı daire amirleri ile köylüler katıldı.

Vali Cirit, yaptığı konuşmada, İbrikli köyünün 7 mahallesinin bulunduğunu, bu mahallelere gerek Artvin İl Özel İdaresi gerek Kaymakamlık gerekse diğer kuruluşlarca değişik yatırımların yapıldığını belirterek, "Planlarımız dahilinde bin 500 kilometrelik köy yol ağına asfalt dökmemiz gerekiyor. Her yıl bunu kademe kademe azaltarak gidiyoruz. Bizim için her yıl yapılan rutin işler önemli değil. Rutin işlere ilave olarak daha fazla neyi yapabiliriz, bunu önemsemekteyiz. Borçka'nın 4 köyü, Artvin merkezden de bir köyümüzün yol ve su anlamında ihtiyacını gidermek amacıyla ihalesi yapılarak bu köylerimizin ihtiyaçlarını gidermeyi hedeflemekteyiz" dedi.

Ankara'daki terör saldırısını da kınayan Vali Cirit, "Yakın dönemde gerçekleşen bu terör saldırısında bir kızımızı kaybettik. 3 Artvinli vatandaşımız yaralı ve tedavileri devam etmekte. Onların hayati tehlikeleri yok. Terör belasından bu ülke en kısa zamanda, vatandaşlarımızın sağduyulu bakışıyla kurtulacak. Biz kamu görevlilerine düşen de güvenlik kuvvetleriyle birlikte vatandaşımızın yanında yer alarak güvenliklerini sağlamaktır. Bu ülkenin büyük ülke olma hedefi doğrultusundaki yolculuğu devam edecektir" diye konuştu.

Köylerinin su özleminin bitmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Köy Muhtarı Yalçın Kaya ise "Köyümüzün içme suyu ihtiyacını karşılayacak tesisin yapımında emeği geçen herkese köyüm adına teşekkür ediyorum. Köyümüze en son vali 1982 yılında enerji nakil hattı açılış töreni için gelmiş. Yaklaşık 33 yıl sonra bu anlamlı tesisin açılışına İlimiz Valisi Sayın Kemal Cirit gelerek bizleri onurlandırmıştır. Kendilerine köyümüze sağladığı değerli hizmetlerinden ve ziyaretlerinden dolayı köyüm adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından içme suyu tesisinin açılış kurdelesini kesip sudan içen Vali Cirit, suyun kaliteli olduğunu söyledi.

Kaynak: AA