Bakan Eroğlu Ebru Sanatı Yapıp Cam Üfledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu seçim bölgesi ve memleketi Afyonkarahisar’a gerçekleştirdiği ziyarette ebru sanatı yapıp, cam üfledi.

Bakan Eroğlu Ebru Sanatı Yapıp Cam Üfledi
Bakan Eroğlu, bir dizi temel atma ve açılış törenine katılmak üzere memleketi ve seçim bölgesi Afyonkarahisar’a geldi. İlk programını Sultandağı ilçesinde gerçekleştirilen Bakan Eroğlu, burada toplam maliyeti 27 milyon TL’yi bulan 15 tesisinin temel atma ve açılışını gerçekleştirdi. Törene Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Sultandağı İlçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Bakan Eroğlu, merkezi hükümet tarafından ilçeye, Afyonkarahisar’a ve Türkiye’ye yaptığı yatırımlardan bahsederek, yatırımların artarak devam edeceğini aktardı. Bakan Eroğlu, eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farkları anlatarak, “Eski Türkiye’de bir göler 22 yılda bitmiyordu. Nitekim şimdi Polatlı’da Gökova Barajı’nın temelini attık ve 2017’de bitecek. Bakın bir baraj iki yılda bir göler 22 yılda bitiyordu. İşte eski Türkiye bu, yeni Türkiye bu. Sizlere hizmet etmek için bizlere vazife ve önemli bir ibadettir. Ben sadece bir bakanın bir bölgenin ve bir partinin değil bütün Türkiye’nin bakanıyım. Eski Türkiye’de bir yılda bütün Afyonkarahisar’a 27 milyon TL gelmiyordu. Ben DSİ müdürüyken eskiden Afyon geneline sadece 400 bin TL yıllık yatırım yapılırdı. Ama şimdi sadece Sultandağı’na 27 milyon TL ayrılıyor. Bütün Türkiye’de yatırımlar yapıyoruz. Sadece bizim bakanlığımız 4 bin tesiste rabbime şükürle olsun ki dünyada en çok tesis açan bakan unvanına sahibim. Türkiye’nin su meselesini ve sulamayı hallediyoruz, bütün dereleri ıslah ediyoruz” diye konuştu.



BAKAN EROĞLU’NDAN GÜLDÜREN ESPRİ

Programın ardından, Tören alanı yakınındaki “AK Parti Gençlik Kollarının Sergi ve El Sanatları” TIR’ını ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada ebru sanatı yaparak, cam sanatçılarının hazırladığı camı üfledi. Gençlerin hazırladığı ebru tezgahına gelen Bakan Eroğlu, eline aldığı fırça ile ebru tepsisine saçtıktan sonra kağıdı hazırladığı desenin üzerine kapattı. Büyük bir ustalıkla kapattığı kağıdı açan Bakan Eroğlu, daha sonra hazırladığı ebruyu yanında bulan küçük bir kız çocuğuna vererek, “Al bu Veysel Eroğlu deseni herkes bunu yapamaz” dedi.

Daha sonra hemen yanı başındaki cam ustası kadını gören Bakan Eroğlu, kadının camdan yaptığı sanat eserlerini görünce, kadına nasıl yaptığını sordu. Kadında “Siz de yapabilirsiniz” yanıtını vererek ısıttığı bir cam parçasını vererek üflemesini istedi. Bakan Eroğlu bunun üzerine ısıtılmış camı alarak büyük bir güçle üflemeye başladı.

Yaklaşık 20 saniye boyunca camı üfleyen Bakan Eroğlu ardından üflediği camı eline alarak, “Bakın ampul oldu, nefesimizden bile ampul çıkıyor” diyerek espri yaptı. Bakan Eroğlu bir süre daha TIR’ı inceledikten sonra Çay ilçesine hareket etti.

Kaynak: İHA