Bakan Eroğlu; Aydın'a 49 Milyon TL'lik Yatırım Kazandıracak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Aydın’da tesis edilen toplam 17 tesisten 9 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 8 adet tesisin ise temelini atacak.

Bakan Eroğlu; Aydın'a 49 Milyon TL'lik Yatırım Kazandıracak
Bakan Eroğlu tarafından açılışı gerçekleştirilecek tesislerin 3 adedi Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, 5 adedi Orman Genel Müdürlüğü, 1 adedi Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Aydın’a kazandırılacak. Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 7 adet tesis ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce (MGM) tamamlanan 1 adet tesisin de temelini atacak.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 16 Ekim Cuma günü saat 11.30’da Aydın Köşk’te düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 49 milyon TL yatırım bedelli 17 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek. Ayrıca Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu programı çerçevesinde Aydın’a yapılması planlanan 65 milyon TL yatırım bedeline sahip 13 müjdeyi de açıklayacak.

AYDIN’A 49 MİLYON TL’LİK 17 TESİS

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Yenipazar Koyunlar Göleti ve Sulaması, Yenipazar Katrancı Göleti Sulaması, Karacasu Işıklar Bozyer Göleti ve Sulaması ile 4 adet tesisin ve MGM tarafından yapılacak Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonlarının da temellerini atacak.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde DSİ tarafından yapımı tamamlanan 3 adet tesis, Orman Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan 5 adet tesis, DKMP tarafından yapımı tamamlanan 1 adet tesisin de açılışını yapacak. Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 17 tesisin maliyeti ise 49 milyon TL.

AYDIN’IN MÜNBİT TOPRAKLARI SUYA KAVUŞUYOR

Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle bölgede 3.950 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Böylece Aydın’ın münbit topraklarına bereket katılacak. Ayrıca 2 ilçe, 2 mahalle ve 400 dekar zirai arazi de taşkın zararlarından korunacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, toplu temel atma ve açılış kapsamında Aydın’da ormancılık ve ağaçlandırma projelerini de açıklayacak. Projeler arasında yangın gözetleme kulesi, fidan üretim çalışmaları, gelir getirici tür tesis edilmesi, orman köylülerine kredi ve destek sağlanması, orman yolları ve onarımı, erozyonla mücadele çalışmaları yer alıyor.

AYDIN’DA HAVA DURUMU ANLIK ÖLÇÜLECEK

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Aydın’da 160 bin TL yatırım bedelli 4 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonlarının da temellerini atacak. Son 13 yılda Aydın’a 12,5 milyar TL yatırım yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu yatırımın 4 milyar TL’sinin Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA