Avustralya Radikalleşen Gençlere Çözüm Arıyor

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull "Çocukları terörist yapmak isteyenlere karşı, bizimde onlar kadar çevik olmamız lazım" dedi.

Avustralya Federal Hükümeti, Avustralya Federal Polisi, Avustralya Gizli Servisi, eğitimciler ve terör uzmanlarının katılımı ile başkent Canberra'da düzenlenen "Şiddet İçeren Aşırılıklara Karşı Birlikte Çalışma" zirvesinde, ülkede terör faaliyetlerine katılanların yaşlarının küçük yaşta olması toplantının ana gündemini oluşturdu.

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull zirvede yaptığı konuşmada, ülkenin güvenlik birimlerinin çocukları terör faaliyetlerinin içine çekmek isteyenlere karşı daha dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Son dönemlerde terör faaliyetlerinde kullanılanların çocuk yaşta olmalarına dikkat çeken Turnbull, "Bu tehditlere ve çocukları terörist yapmak isteyen insanlarla karşı, bizim de onlar kadar atik olmamız lazım" dedi.

Avustralya Federal Polis Müdürü Andrew Calvin ise yaptığı açıklamada 12 yaşında bir çocuğun radikal bir grup yanlısı olmasından dolayı takibe alındığını söyledi.

Bu durumun terör faaliyetlerini kontrol altında tutmayı daha da zorlaştırdığını aktaran Calvin, "12 yaşında bir çocuğun bu tür olaylardan polis takibine alınması bizi şoke etti. Evet problem Avustralya için iyiye gitmiyor, kötüye gidiyor" diye konuştu.

- Sydney saldırısı sonrası 2 kişi tutuklandı

Öte yandan Sydney'de iki hafta önce 15 yaşındaki lise öğrencisi Farhad Jabar'ın bir emniyet çalışanını tabanca ile öldürmesi olayıyla bağlantılı oldukları gerekçesi ile 2 kişi tutuklandı.

Saldırının bağlantısını araştıran polisin düzenlediği operasyonlarda tutuklanan kişilerin yaşlarının 16 ile 22 arasında değişmesi dikkatleri radikalleşen gençlere yöneltti.

Kaynak: AA