Ahmet Gündoğdu HDP'yi Jitem'e Benzetti

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, "Dün Diyarbakır Cezaevi’nde 17 yaşındaki çocuğa dışkı yedirenler, aynı anda Mamak Cezaevi’nde de Muhsin Yazıcıoğlu’na zulmediyordu. JİTEM, Jön Türkler’in devleti. Şimdi Jön Kürtler adına HDP’nin piyasada nasıl kullanıldığını hep beraber görüyoruz" dedi.

Ahmet Gündoğdu HDP'yi Jitem'e Benzetti
Erdemli Düşünce ve Eylem Platformu’nun (EDEP) düzenlediği EDEP Meclisi Buluşmaları’nda bu hafta TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu konuşmacı olarak yer aldı. Ankara Kalesi’nde bulunan tarihi Bursa Evi’nde "Seçim Yolunda Türkiye" başlığıyla gerçekleşen söyleşide Gündoğdu, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi öncesi ülke gündemini değerlendirdi. Gündoğdu, "7 Haziran sonrası Batı’da, İsrail’de Selahattin Eyyübi’yi durdurduk’ manşetiyle mukayese ederseniz bu seçimlerin dört siyasi parti arasında gerçekleşen bir yarış olmadığını görürsünüz. 7 Haziran’da biz kaybettik diye düşünmüştük, şimdi millet kaybediyor, ümmet kaybediyor" dedi.

"CHP-AK PARTİ NEZAKETİ KOALİSYON TARİHİNE GEÇTİ"

7 Haziran seçimlerinde AK Parti’nin HDP ile sözde yan yana getirilerek bir proje üretildiğini belirten Gündoğdu, bu projenin ilk adımda çöktüğünü dile getirdi. "Projenin birinci ayağının AK Parti’yi CHP ile bir hükümet kurmaya zorlamak" olduğunu vurgulayan Gündoğdu, "Elbette 34 saatlik istikşafi çalışmadaki CHP-AK Parti nezaketi koalisyon tarihine altın harflerle geçti. Ancak 34 saatlik görüşmenin nihayetinde ortaya çıkan şey, iki partinin 180 derece birbirinden farklı iki parti olduğu. Değerleri farklı, müktesebatı farklı iki parti. Bizim reformdan anladığımız şey vesayetçi, milletin devletine dönmezden önceki o bürokratik devlet anlayışını bitirip 2010 referandumunda katettiğimiz mesafeyi daha ileriye götürmekti. Ancak CHP’nin reformdan anladığı şey, 1+8+4’lük imam hatiplerin tamamen ortadan kaldırılacağı bir sistem. CHP, din eğitiminden rahatsız, Diyanet’ten rahatsız. Diğer yandan Beşar Esed ile meşrepsel ve ideolojik akrabalar zaten. Nihayetinde Elhamdulillah bu proje tutmadı" ifadelerini kullandı.

"HDP, JÖN KÜRTLER ADINA PİYASADA KULLANILIYOR"

"Dün Diyarbakır Cezaevi’nde 17 yaşındaki çocuğa dışkı yedirenler, aynı anda Mamak Cezaevi’nde de Muhsin Yazıcıoğlu’na zulmediyordu" diyen Gündoğdu, "JİTEM, Jön Türkler’in devleti. Şimdi Jön Kürtler adına HDP’nin piyasada nasıl kullanıldığını hep beraber görüyoruz" dedi.

MHP’den gelen "Neden operasyon yapmıyorsunuz?" eleştirilerini hatırlatan Gündoğdu, "Bugün de HDP diyor ki neden operasyonları durdurmuyorsunuz?. Dün Hazreti Ömer’in diliyle söylüyorum; devlet şefkat eliyle tüm vatandaşlarına eşit yakınlıkta olmanın gereğini yapıyordu. Bugün de devlet kudret eliyle tüm vatandaşların can güvenliğini sağlamak için terörist ile mücadele ediyor. Devletin elinde silah olur ve hiçbir örgütün legalite edilmesi gibi bir duruma izin vermez. Bu saatten sonra ’Herkesi mistik olarak kucaklayalım’ gibi düşüncelerin bir anlamı yok. Sen Selahattin Demirtaş’ı kucaklayamazsın. Kucaklıyorsan da o kucak çatlasın" diye konuştu.

"TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINA GÖZ KOYAN OLURSA ALLAH BELASINI VERSİN"

"Tüyü bitmemiş yetimin hakkına kim göz koyarsa hangi partiden olursa olsun Allah belasını versin" diyen Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Deprem paralarıyla ilgili Koray Aydın hırsız ilan ediliyorken, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller’i geçtim, Deniz Baykal Mustafa Sarıgül’ü kongrede dosyalarıyla hırsız ilan ediliyorken, bunların birçoğu zaman aşımı ile kurtulmuşken, bir savcının 13 ay dosyayı bekleterek savunma hakkı bile vermeden mahkum etme çabası? Bir genel müdür trilyonlarla uğraşacak, sonra eve çuvalla para getirecek öyle mi? Bunu daha iyi anlamak için Gezi’yi iyi okumak gerekir. 11 ağacın 9’u sevk ediliyor, sadece 2’si cinsinden ötürü kesiliyor. Eğer mesele ağaç olsaydı CHP’li Yalova Belediyesi, kesilen 148 ağaç nedeniyle ne halde olurdu? Bize gelen talepler ’Marmaray iptal edilsin, Kanal İstanbul projesi durdurulsun, üçüncü havalimanından vazgeçilsin’ idi. Bunun ağaç ile ne işi var? Amaç AK Parti’ye diz çöktürmek idi. İlk aşama Taksim’di, ikinci aşaması 17 ve 25 Aralık idi. Bu öyle bir noktaya vardı ki; ’Dershaneleri özel okula dönüştürürseniz Doğu ve Güneydoğu’yu PKK’nın partisi HDP’ye teslim edersiniz’ diye bizi tehdit eden Ekrem Dumanlı, 7 Haziran öncesi HDP ile kol kola çalışmalar yaptı."

"ÇÖZÜM SÜRECİNDE İŞÇİLİK HATALARIMIZ VAR"

Terörle mücadeleye ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Gündoğdu, "Çözüm sürecinin öncesinde terörist ile mücadele güya vardı, eskiden 30 yıldır yapıldığı gibi. İstihbarat İsrail’in, tank Almanya’nın, tüfek İngiltere’nin. Hangisine dokunsanız yurt dışından bir telefon ve bizim malzemeyi kullanamazsınız. Bu esnada devlet millileşti. Tank da bizim, silah da bizim, asker de bizim. Bir haftadır Amerika, ’PYD terör örgütü olmayabilir’ diyor. HDP’nin kirletmediği harf kalmadı. Batı onlarla dostluğunu yan unsurları kullanarak devam ettirecek. Ancak şöyle de bir gerçek var; çözüm sürecinin istikameti mükemmel olmasına rağmen işçilik hatalarımız var. Bunda devletin ihmali kısmı var. Bir de kimin aklına gelir, HDP’li belediyenin işçisi, memuru döşediği asfaltın altına mayın döşesin. Bu mazeret olur olmaz o tartışılır ama biz apoletli vesayete çok alışmışız, hep dayağı onlardan yemişiz. Aynı kıbleye yöneldiğiniz paralel bir yapıyla çözüm sürecinin aynı ana gelmesi bir şanssızlıktı. İşçilik hatalarından kastım bu" ifadelerini kullandı.

"BU SORUN SADECE AK PARTİ’NİN DEĞİL"

Kültür politikası kapsamında yeterince çalışma yapılmadığı öz eleştirisinde bulunan Gündoğdu, "Okulda din kültürüne verdiğimiz önem kadar televizyonlarda bizim desteğimizle çıkacak dizilere, filmlere de önem vermemiz lazım. Son bir yıldır birkaç örneği başladı.

Bu kadar gençliğe yatırım yapıp, harçları kaldırıp burs sayı ve miktarını arttırıp, bunlardan sonra gençlikte üçüncü parti isek burada sorun var demektir. Maddi kalkınmaya verdiğimiz önemi manevi kalkınmaya vermediğimiz sürece bu binalar bizden sonraki karşıt düşüncelerin dinine hizmet eder hale gelir. Gezi olaylarında gördük, İslamcıların çocukları ellerinde sosyal medya, gezizekalılarla kol kolalar. Burada bir sorun var. Bu sorun sadece AK Parti’nin de sorunu değil. Cemaatler ve İslamcı kesimler ne istediğini ortaya koyar ise AK Parti mecburdur bunu yapmaya" dedi.

Kaynak: İHA