YYÜ'de 'Örnek Kişilikler' Paneli

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ), "Şehir, İnsan ve Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler" konulu panel düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, Edebiyat Fakültesi ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelin açılışında yaptığı konuşmada, batıdaki üniversite, lise ve ortaokulların, öğrencilerine kentteki tarihi binaları gezdirerek, izlenimlerini aldıklarını söyledi.

Van'ın da eğitim sisteminde buna benzer bir yöntemin uygulanabileceğini belirten Battal, şöyle devam etti:

"Aslında en büyük eksiklerimizden biri bu. Yaşadığımız şehri tanıyor muyuz? O şehirde, geçmişinde olan insanları, kültürünü, tarihini, gezilmesi gerekli noktalarını sorduğumuzda, gerçekten bilinmediğini görüyoruz. Bu bizim eksiğimiz. İşte bu panellerle, kısmen de olsa bu hakimiyet sağlanabilir. İstanbul'da, liselerde 'İstanbul' adlı mecburi bir ders konulmuş. Ben de bunun hakikaten mantıklı ve güzel bir ders olduğunu, olması gerekli bir şey olduğunu anladım. İl Milli Eğitim Müdürümüz ile görüşüp 'Van' adlı ortak bir ders kitabı yazmak suretiyle aynı dersi biz de burada rahatlıkla okutabiliriz. Dolayısıyla liseden mezun olan her çocuğumuz, bir aşamada mutlaka Van'ı, Van'ın önde gelen isimlerini, tarihe mal olan isimlerini, tarihini okumuş olacak."

Battal'ın konuşmasının ardından moderatörlüğünü Doç. Dr. Menaf Turan'ın yaptığı panelde, Prof. Dr. Abdulhakim Yüce, Yrd. Doç. Dr. Melih Erzen, Yrd. Doç. Dr. Sait Ebinç ve şair-yazar Ümit Kayaçelebi konuşma yaptı.

Panele, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, YYÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA