Tokat'ta Eğitime Hayırsever Desteği

Artova'da yapılacak meslek yüksekokulu ve yurt yapımı için protokol imzalandı

Tokat'ın Artova ilçesinde yapılacak meslek yüksekokulu ve yurt için protokol imzalandı.

Valilik makamında düzenlenen protokol töreninde konuşan Vali Cevdet Can, Artova ilçesinde faaliyet gösteren bir çimento fabrikasının yetkililerinin eğitime destek verme talebinde bulunduğunu, kendilerine kapanan yatılı bölge ilköğretim okulu binasını tahsis ettiklerini söyledi.

Okulu atıl bırakma lükslerinin olmadığını vurgulayan Can, "Artova eski bir ilçemiz, bölge olarak eski bölgemiz. İnşallah önümüzdeki dönemde zengin bir ilçe olacak. Burada güzel bir işbirliği ortaya çıktı. Bu işbirliği iyi bir yatırımla taçlandırıldı. En iyi yatırım, eğitime yapılan yatırımdır. En risksiz yatırım da eğitime yapılan yatırımdır. Buradan sadece Artova'nın çocukları değil, Türkiye'nin çocukları yararlanacaktır" dedi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise ilçedeki en büyük sorunun fiziki mekan olduğunu dile getirerek, ilçede 250 öğrencinin eğitim öğretime devam ettiğini anlattı.

Başka programlar açılmamasının en büyük nedeninin derslik sorunu olduğuna dikkati çeken Şahin, "Yapılan restorasyonla derslik sorunu sonlanmış olacak. Artova Yüksekokulu da nitelikli eğitim öğretime kavuşmuş olacak" diye konuştu.

Çimento fabrikasının yönetim kurulu üyesi Yusuf Top ise mevcut binanın daha kullanılır hale getirilmesi talebinin kendilerine gelmesi ile konuyu değerlendirip kabul ettiklerini söyledi.

Bazı illerde okul yaptıklarını anlatan Top, dördüncü okulu Artova'ya yapmaktan, ülkeye faydalı olmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Vali Can ile Top arasında protokol imzalandı.

Meslek yüksekokulu ve yurdun proje maliyetinin 3 milyon 800 bin lira olduğu öğrenildi.

Protokol töreninde Artova Belediye Başkanı Lütvü Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve  fabrikanın genel müdür yardımcısı Tolga Korkmaz da hazır bulundu.
Kaynak: AA