TEI'ye Yılın En İyi Ar-Ge Merkezi Ödülü

ESKİŞEHİR - Tusaş Motor Sanayi A.Ş. (TEI) Ar-Ge Merkezi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından havacılık sektöründe üst, üste ikinci kez yılın en iyisi seçildiği bildirildi.

TEI'den yapılan yazılı açıklamada, şirketin 2014 yılında ilk kez elde ettiği en iyi havacılık merkezi Ar-Ge ödülüne 2015 yılında bir kez daha layık görülerek kuruluşunun 30. yıl dönümünde büyük bir başarıya daha imza attığı belirterek, bakanlığın ülke genelinde bir çok firmanın Ar-Ge çalışmalarını değerlendirirken, 2014 yılındaki performansından dolayı TEI'yi havacılık sektörünün en iyisi olarak belirlediği kaydedildi.

TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, 30. yıllarını ödülle taçlandırmalarının motivasyonlarını daha da artırdığını, bundan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

Türkiye'de kalıcı bir motor sanayisi oluşturmak için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Akşit, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bugün sivil havacılık alanında gökyüzündeki her iki uçaktan biri, TEI'de üretilen parçalarla uçmakta. Bu veri bile, TEI'nin dünya çapında havacılık sektöründeki yerini göstermeye yetiyor diye düşünüyorum. Sadece istihdam yaratarak değil, savunma ve havacılık sanayinin yönüne şekil veren, bu konuda planlamalar yapan TEI, Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir'in önderliğinde "Vizyon-Misyon Çalıştayı"nı düzenleyerek kendi stratejik yol haritasını belirledi. Bu çalışmayla çok önem verdiğimiz yerli uçak motoru tasarlanması konusunda yapılacakları ortaya koyduk. Bu ve benzeri çalışmalar neticesinde milli özgün helikopter projesi için özgün motor geliştirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca uzun vadede yerli bölgesel uçak ve milli muharip uçak projelerinin motorlarının geliştirilmesinde de katkıda bulunmayı hedefliyoruz.  Bütün bu çalışmalar çok ciddi bir Ar-Ge yatırımını gerektiriyor.  Bizler de bu yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bakanlığımızın ikinci kez bizi bu ödüle layık görmesi, bizleri fazlasıyla onurlandırdı" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA