Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat'tan Kadro Eleştirisi

Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Malatya Şeker Fabrikası’nda çalışan 134 geçici işçi için kadro talebini tekrarladı.

Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat'tan Kadro Eleştirisi
Yerel bir televizyonda açıklamalarda bulunan Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, fabrikada en büyük sorunun eleman yetersizliği olduğunu belirterek, “1980’li yıllarda Malatya Şeker Fabrikası’nda bin 300 personel çalışıyordu. Bu sayı şuan 343’e düşmüş durumda” dedi.

1 Kasım seçimleri öncesi tüm siyasi partilerin seçim beyannamelerinde taşeron işçilere kadro sözü verildiğini hatırlatan Murat, “ Ömrünün en güzel yıllarını bu kuruma adamış işçiler unutuluyor, bu da bizi üzüyor. Türkiye’de kamuda çalışan geçici işçi sayısı yaklaşık 20 bin. Türk Şeker’de geçici işçi sayısı 3 bin 500, Malatya Şeker Fabrikası’nda 134 kişi. Geçici işçiler adeta kendi dallarında uzmanlaştılar, ellerinden gelen tüm özveriyle çalışıyorlar. Geçici işçilerin kadro alamaması şeker fabrikalarının kangren haline gelmiş sorunudur” şeklinde konuştu.

Taşeron işçilerle ilgili yapılan çalışmaların yanı sıra geçici işçilerinde unutulmaması gerektiğini ifade eden Murat, “Fabrikalara zaman zaman KPSS ile personel alımı yapılıyor, yıllardır emek vermiş işçiler kadroya alınmazken sıfırdan eleman alımı hem bizi hem de geçici işçileri olumsuz etkiliyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA