'Pamuk 2 Liraya Kadar Alıcı Bulacak'

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, bu yıl pamukta ortalama alım fiyatının 2 liraya kadar yükseleceğini belirterek, "Bu sezon pamuk piyasasında hareketlilik bekleniyor" dedi.

Atıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muğla'nın Milas ilçesinde bu yıl yaklaşık 2 bin dekar alana pamuk ekildiğini söyledi. Geçen yıl çiftçilerin pamuğu istedikleri fiyattan satamadığını anlatan Atıcı, bu nedenle ekim alanında 500 dekar azalma olduğunu kaydetti.

Hava şartlarına göre hasat verimliliğinin daha da artabileceğine dikkati çeken Atıcı, "Çiftçi, hasadını hava şartlarında sağlıklı bir şekilde yapabilirse, verim ortalaması da iyi olursa para kazanabileceği bir yıl olacak. Pamuk üreticisi Milas'ta bu yıl azaldı. Geçen yılın pamuk fiyatı 1 lira 14 kuruş olması sebebiyle çiftçi pamuk ekmedi" diye konuştu.

Milas Ziraat Odası yönetim kurulunca, ekili pamukların dekar başına 90 liradan toplanmasının kararlaştırıldığını aktaran Atıcı, şunları söyledi:

"İzmir Borsasında işlenmiş pamuk 4,5 liraya kadar alınıyor. Bu rakamlar da çiftçimizi memnun edecek seviyelerdir. TARİŞ veya tüccar, pamuğu kalitesine göre değişmekle beraber ortalama 2 liradan alınmakta. Ayrıca kilo başına devlet 65 kuruş ilave prim veriyor. Bu sezon pamuk piyasasında hareketlilik bekleniyor."

Kaynak: AA