İkinci Tur Hacı Bektaş Gezileri Başladı

Altındağ Belediyesi tarafından 9 yıldır sürdürülen kültür gezileri tüm hızıyla sürüyor.

İkinci Tur Hacı Bektaş Gezileri Başladı
Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri’ne üye kadınlar ve onların eşleri her gün Şanlıurfa gezisi için yola çıkarken, ilk turu Mayıs ayında gerçekleştirilen Hacı Bektaş-ı Veli gezilerinin ikinci turu da başladı.

Toplamda 1000 kişinin gideceği Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli gezisi için kafileler heyecanla yola çıktı. Sabahın erken saatlerinde Nevşehir’in yolunu tutan Altındağlı kadınlar, hem mutlu hem de heyecanlıydı. Yola çıkan ilk kafile, Zübeyde Hanım Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyelerinden oluştu.

KADINLARIN KONFORU İÇİN HER DETAY DÜŞÜNÜLÜYOR

Altındağlı kadınların konforu ve mutluluğu için her şeyin düşünüldüğü gezi, Nevşehir’de yapılan sabah kahvaltısıyla başlıyor. Uzman rehberler eşliğinde Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi’ni ziyaret eden Altındağlı kadınlar, bölgenin kültürü ve tarihi hakkında bilgi ediniyor. Hacı Bektaş-ı Veli’yi ve onun dünya görüşünü yerinde öğrenme imkanı bulan Altındağlı kadınlar, bol bol dua etmeyi de ihmal etmiyor.

Altındağlı kadınların bir sonraki durağı Atatürk Müzesi (Atatürk Evi) oluyor. Sivas Kongresi sonrasında Nevşehir’in Hacı Bektaş İlçesi’ni ziyaret eden Atatürk’ün 3 gün boyunca konakladığı evi gören Altındağlı kadınlar, tarihi bir yolculuğa adım atıyor. Altındağlı kadınlar, Arkeoloji Müzesi’ni gezdikten sonra ise yine kendileri için hazırlanan öğlen yemeğini yiyor.

ÇİLEHANE’Yİ GEZİP, DELİKLİTAŞ’TAN GEÇİYORLAR

Nevşehir kültür gezisinin ikinci bölümü Çilehane ile devam ediyor. Altındağlı kadınlar, Çilehane’de zemzem çeşmesi olarak bilinen çeşmeden su içiyor. Daha sonra Ozanlar Yolu’ndan geçen Altındağlı kadınlar, halk ozanlarını daha yakından tanıma fırsatı buluyor.

Daha sonra Deliklitaş’tan geçen Altındağlı kadınlar, son olarak Beştaşlar’ı ziyaret ediyor. Her anı ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çektiren Altındağlı kadınlar, mutluluk ve gönül rahatlığıyla gezilerini tamamlıyor.

“BİR YIL ÖNCEDEN ÇOK UYGUN FİYATLARLA SATIN ALMA YAPIYORUZ”

Belediye olarak düzenledikleri hiçbir gezinin turistik olmadığını bir kez daha vurgulayan Başkan Tiryaki, tüm gezilerin Altındağlıların tarihsel bilincini güçlendirmek için düzenlenen kültürel geziler olduğunu, tüm organizasyonun bir yıl önceden yapıldığı için çok uygun fiyatlarla ayarlandığını söyledi.

Kaynak: İHA