AK Parti Burdur Milletvekili Ve Reşat Petek Açıklaması

AK Parti Burdur Milletvekili ve milletvekili adayı Reşat Petek, AK Parti’nin Burdur’da sürdürdüğü seçim çalışmalarını değerlendirdi.

AK Parti Burdur Milletvekili Ve Reşat Petek Açıklaması
AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, “Şu anda bizim açımızdan çok hızlı işleyen bir süreç var. Seçimlere 17 gün kaldı, bu nedenle sıkmadığımız el kalmasın çabası içinde, Burdur’umuzda, ilçelerimizde, köylerimizde süratle çalışmalar yapıyoruz. Burdur’da üç milletvekili adayı olarak zaman kısa olduğu için ayrı ayrı çalışarak daha fazla kişiye ulaşma gayreti içindeyiz ve vatandaşımızın da çok büyük teveccühünü gördüğümüz için esnaf ziyaretlerimiz, kahvehane ziyaretlerimiz ve yaptığımız toplantılarda da kısa sürede çok daha fazla yer dolaşamama gibi bir sıkıntımız var ama bundan hem yakınıyoruz, hem memnun oluyoruz. Memnuniyetimiz şudur; vatandaşımızın ’nasıl olsa AK parti tek başına iktidar olacak, yeninden bunu sağlayacağız’ kararlılığını gördüğümüz için memnunuz bu nedenle vatandaşlarımız çarşıda, caddede önümüzü kesiyor, uzun uzun sohbet etmek istiyor, problemlerini bize iletiyor, çözüm istiyor. Bundan fevkalade memnunuz, öyle görünüyor ki, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’nin tek başına iktidar olamamasından kaynaklanan siyasi istikrarsızlık, bunun arkasından gelen ekonomik sıkıntılar ve terör sıkıntılarını birlikte değerlendiren vatandaşlarımız, şimdi daha kararlı bir biçimde AK Parti’ye yönlerini döndükleri ve AK Parti’nin tek başına iktidar olmasını büyük çoğunluğun istediğini görmekteyiz" diye konuştu.

"AK PARTİ, İKTİDAR OLABİLECEK TEK PARTİDİR"

Vatandaşların kendilerine AK Parti’nin vaatlerini sorduklarını söyleyen Petek, “Bizden 1 Kasım seçimlerinde AK Parti iktidar olursa, ne yapacaklar, bugüne kadar yaptıklarına ilave ne yapacağını soruyorlar. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesindeki öğrencilerimiz ısrarla internet konusunu sordular, onu izah ettik. 1 Kasım’dan itibaren limitsiz internetin bütün öğrencilerimize bedava verileceğini ayrıca ’fakülteyi bitirirsek biz nasıl bir durumla karşı karşıyayız, işimizi kurabilecek miyiz’ diye soran öğrencilerimize de izah ettik. ’İsterseniz, bulduğunuz bir iş yerinde maaşını ücretini devlet vermek suretiyle 1 yıl çalışabilirsiniz, isterseniz kendi projenizi hazırlar, devletten 50 bin TL karşılıksız yardım, hibe, 100 bin TL de faizsiz kredi almak suretiyle kendi işinizi kurabilirsiniz. 3 yılda gelir vergisi ödemediğiniz zaman işiniz düzene girer, helal rızkınızı kazanır, devlete bu şekilde size destek olmuş olursunuz. AK Parti’nin 1 Kasım seçimleri için çok önemli vaatleri bunlardır’ diye ifade ettik. Başbakanımızın iki saatte anlatıp bitirebildiği çok geniş bir vaat var. AK Parti’nin vaadi dendiği zaman başka partilerin vaatleriyle aynı görmemek gerekiyor. Zira AK Parti iktidara en yakın ve inşallah 1 Kasım seçimlerinin sonunda iktidar olabilecek potansiyele sahip, desteğe sahip olan bir parti olduğu için de bir anlamda kanun tasarısı gibi, kanun taslağı gibi birer birer bunlar hayata geçecek. Asgari ücreti bin 300 TL’ye çıkarıyoruz. Diğer taraftan emeklimize 3. maaşı veriyoruz. Yine emeklilerimize 20 yıl gibi bir vade de ayda 250 TL gibi çok küçük bir taksitle TOKİ’nin projeleri ile ev sahibi olma imkanı tanıyoruz. Bunları vatandaşımıza anlattıkça gerçekten duymamış olanlar hayretle karşılıyorlar ve kararlarını bu yönde değiştiren pek çok vatandaşımız var. bunları görmekten de mutluyuz” ifadelerini kullandı.

"TERÖR OLAYLARI NE OLACAK DİYE SORUYORLAR"

Vatandaşlarla yaptığı diyaloglarda en fazla terör olaylarının da konuşulduğunu söyleyen AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, “100 dolayında vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden dolayı çok büyük üzüntü içindeyiz, ızdırap duyuyoruz, üzülüyoruz ve bu terör saldırılarının son bulması için de canla başla çalışmamıza devam ediyoruz. Bunun içinde bir istikrar lazımdır, güçlü bir iktidar lazımdır. Bu arada şunu ifade edeyim, pek çok soru geliyor bu şekilde; bizim istihbaratımız yok mu? Bu patlayıcıları taşıyanlar önceden neden önlenemiyor şeklinde sorular var. Bakın aynı gün Ankara’da patlama olduğu gün, istihbaratımız peşlerinde olduğu 3 teröristi, bir başka yerde yine onlarda canlı bomba olarak, pek çok insanın canına girmek için hazırlık yapmışken emniyet birimlerimiz tarafından yakalandı ve etkisiz hale getirildiler. Bu konuda gayret gösteriliyor ama ölümü göze almış, bu şekilde beyinleri yıkanmış, uyuşturulmuş teröristler her zaman önlenemiyor. Neden önlenemiyor? diyerek teröristlere prim vermek yerine terörü önlemek için canla başla çalışan polisimize, askerimize, hükümetimize destek verme zamanıdır diye düşünüyorum. Terörün karşısında yer alma zamanıdır diye düşünüyorum. Bunu da vatandaşlarımıza izah ediyoruz ve terör konusundaki son operasyonlar ve takındığımız tavır hükümetimizin terörle mücadeledeki kararlılığı, vatandaşımız tarafından destekleniyor. Sonuna kadar gitsin, bırakılmasında şeklinde ifade ediyorlar. Bizde şunu söylüyoruz; terörle mücadelede kararlıyız, sonuna kadar gidilecek. Ülkemize, milletimize saldıran ve puslu ovalardan istifade edip, kandan beslenen bu terör örgütleri asla başarıya ulaşamayacaklar, milletimizin kararlılığı, devletimizin, hükümetimizin kararlı tutumu ile terörle mücadelede kesin netice alacağımıza inanıyoruz. Teröristler boşuna gayret göstermesin, bizim milletimiz terör karşısında birdir, beraberdir. Zor zamanlarda nasıl birlik olduğunu, geçmişte sağlamış ve mücadele kararlılığını yürütmüşse, şimdi de terör saldırıları karşısında bu birlikteliğimizi yine sağlayabilecek güçteyiz, bunu yapıyoruz. İnşallah temennimiz terörle mücadelede sonuç alacağız demektir. 1 kasım seçimlerinin ülkemize huzur, barış, kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Vatandaşlarımıza saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA