Söğütlü İtfaiye Müfrezesi Hizmete Alındı

Söğütlü İtfaiye Müfrezesi’nin açılışında konuşan İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, “Söğütlü ilçemizde başlattığımız çalışmalar sonucunda Söğütlü Belediyesi’nin tahsis ettiği alanda itfaiye müfrezesini kurmak nasip oldu. İnşallah bu müfrezemizin ilçede başarılı hizmetlerde bulunmasını ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Söğütlü İtfaiye Müfrezesi Hizmete Alındı
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Söğütlü İtfaiye Müfrezesi’nin açılışına katıldı.

Gerçekleştirilen açılış programında Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan, Zafer Poyraz ve çok sayıda davetli yer aldı.

Açılışı gerçekleştirilen müfreze ile ilgili bilgiler veren İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, “Bugüne kadar Söğütlü ilçemizde çıkan yangınlara Ferizli Müfrezemiz ve Güneşler Grubumuz müdahale etmekteydi. Mevcut istatistiklere göre yangın çıkma oranı ve riskinin diğer ilçelere göre düşük olması nedeniyle de yıllarca süreç bu şekilde devam etti. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanımız her ilçede itfaiye biriminin bulunması gerektiği konusunda bizi uyararak Söğütlü’de bir itfaiye birimi kurulması yönünde talimat verdi” diye konuştu.

Arancı konuşmalarını şu şekilde sürdürdü; “Söğütlü ilçemizde başlattığımız çalışmalar sonucunda Söğütlü Belediyesi’nin tahsis ettiği alanda itfaiye müfrezesini kurmak nasip oldu. İnşallah bu müfrezemizin ilçede başarılı hizmetlerde bulunmasını ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na ve Söğütlü Belediye Başkanımız Hüseyin Genç’e İtfaiye Daire Başkanlığı adına teşekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA