Orman Ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da meydana gelen ve 97 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının vicdansızlık ve alçaklık olduğunu söyleyerek, “78 milyonun yüreğini dağladı hakikaten. Olayla ilgili ipuçları var onları şimdi söylemek mümkün değil, çalışmalar yapılıyor” dedi.

Orman Ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'da
Bakan Eroğlu, 1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında geldiği memleketi ve seçim bölgesi Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde maliyeti 19 milyon TL olan 6 tesisin açılışını, 12 tesisin de temelini attı. Emirdağ ilçe merkezinde düzenlenen temel atma ve açılış töreni öncesi yoğun güvenlik önlemleri alınması dikkatlerden kaçmadı. Meydana çıkan 3 farklı noktada arama noktası oluşturan polis, içeri girenleri tek tek aradı.Emirdağlıların coşku ile karşıladığı Bakan Veysel Eroğlu, Emirdağlılarla tek tek tokalaştı. Gerçekleştirilen törene Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Halil Ürün ile Remziye Sıvacı, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve ilçe protokol üyeleri katıldı.

Burada gerçekleştirilen törende konuşan Bakan Eroğlu, Türkiye’nin son 12 yılda aldığı mesafeden ve merkezi hükümet tarafından gerçekleştirilen yatırımlardan bahsetti. Konuşmasında Türkiye’nin geleceğinin parlak olduğu vurgusunda bulunan Bakan Eroğlu, eski Türkiye ile yeni Türkiye arasından ekonomiden, sağlığa, ulaşımdan, sosyal alana kadar her alanda büyük değişiklikler olduğunu ifade etti.

Bakan Eroğlu ve partililer buradaki törenin ardından AK Parti Emirdağ İlçe Seçim Bürosunun açılışına katıldı.

BAKAN EROĞLU BM ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE 12. TARAFLAR KONFERANSINI DEĞERLENDİRDİ

Buradaki açılış töreni sonrasında ise basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, dün başlayan “Birleşmiş Milletler (BM) Çölleşme ile Mücadele 12. Taraflar Konferansı (UNCCD COP 12)” hakkında değerlendirmelerde bulundu. Değerlendirmelerinde konferansın Türkiye açısından önemine vurgu yapan Bakan Eroğlu, “12’inci taraflar konferansı ilk defa Türkiye’de yapılıyor. Bu Türkiye’nin ne kadar güçlü olduğunun açık seçik göstergesi. Nereden nereye. Biz her sahada, teknolojide, ormancılık, yol, baraj, gölet, eğitimde ve sanayide çok bir mesafe kat ettik. Bu sene ayrıca iki tane toplantı yapılıyor dünya çapında. Bütün dünyanın Cumhurbaşkanları bakanları parlamenterleri geliyor. Ayrıca G20 zirvesi de bu sene Türkiye’de yapılıyor. Hatta dönem başkanlığını da Türkiye yapacak. Türkiye’nin ne kadar önemli stratejik bir noktada olduğunu, eskisi gibi tamamen kabuğuna çekilmiş değil artık kabuğunu yırtmış bir Türkiye var. Bu konuda BM bizim 2013 yapmış olduğumuz dünya ormancılık forumu çok başarılı geçti. Daha sonra çölleşmeyle mücadele 12. taraflar konferansının Türkiye’de yapılmasını arzu ettiler. Geçen yıl İstanbul’da yapmıştık biz bu kez Ankara’da yapalım istedik. Yaklaşık 6 bin kişi katılıyor. Bütün dünyadan temsilciler var. Sağolsun genel kurul da beni 12. COP’un dönem başkanı seçti. Oy birliği ile seçildi. Hiçbir ülkü itiraz etmedi. Dönem başkanı olarak dün toplantıyı yürüttüm. Bugün müsteşarımız tarafından yürütülüyor. Bu toplantı BM İLE birlikte yapılacak. Biz Türkiye çölleşmeyle erozyonla çok büyük mücadele edildi. Son 12 yılda ağaçlandırmada dünya rekoruna imza attık. Dünyanın ilk üçüne girdik. 3 milyar 250 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Ayrıca dün konuşmamda şöyle bir vaatte bulundum, Biz Türkiye’de Kuzey Kıbrıs ve bazı Türki cumhuriyetlerde 2023 yılına kadar dünyadaki her insan için birer fidan dikeceğiz dedim. Böylece 2023 yılına kadar 7 milyar fidanı tamamen dikmiş olacağız diye söyledik” diye konuştu.

“ESKİ TÜRKİYE’DE YILDA 500 MİLYON TON TOPRAK DENİZLERE GÖLLERE DERELERE AKIYORDU”

Bakan Eroğlu konu ile ilgili değerlendirmelerine şöyle devam etti:

“Erozyonla mücadelede OECD genel sekreteri gelmişti. Türkiye’deki çalışmaları gördü. Eski Türkiye’de yılda 500 milyon ton toprak denizlere, göllere, derelere akıyordu. Mümbit toprak. Bir gram toprağın veya bir santim toprağın oluşması milyarlarca yıl sürüyor. Dolayısıyla toprak kaybını önlemek fevkalade önemli. 500 milyon tonu biz 168 milyon tona indirdiğimiz için bütün dünyada takdirle takip edildik. Çünkü biz büyük eylem planları hazırladık. Bu toplantı 12 ile 22 Ekim arasında Ankara’da yapılacak. Cumhurbaşkanımız da ayın yirmisinde bir konuşma yapacak. Bende o gün zirvede bakanlar kurulu ve dünyadan gelen bakanlara Birleşmiş Milletler COP12 başkanı olarak konuşacağım. Bu benim için de büyük bir şeref. Türkiye için de büyük şeref. Benden ziyade. Veysel Eroğlu ne ki. Türkiye için önemli bir şeref.”

“BU KONUDA İŞ ADAMLARIMIZIN BİR ADIM ATMALARI FAYDALI”

Bakan Eroğlu, bir başka gazetecinin Türkiye’nin ilk yerli otomobilinin üretildiğini hatırlatması üzerine ise görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

“Yerli otomobili yapacak güçte, hakikaten bunu hatta elektrikli yapılması konusunda çalışma var. Daha önce de yerli uçak yapılması çalışması başlatıldı. Yani biz artık tankımızı, topumuzu, tüfeğimizi, Göktürk uydumuzu, insansız hava araçlarımızı, Altay tanklarımızı ve Atak helikopterimizi yaptıktan sonra otomobilde yaparız. Ama biz burada modern bir elektrikli, hibrit dedikleri hem elektrik hem de akaryakıt ile çalışan araçlar planlıyoruz. Çalışmalar yapıldı, inşallah bu konuda iş adamlarımızın bir adım atmaları faydalı. Yani mevcut araçlar değil, yeni nesil araçlar üretmeyi planlıyoruz. O bakımdan inşallah hayırlı olur. Türkiye çok daha büyüyecek” diye konuştu.

“78 MİLYONUN YÜREĞİNİ DAĞLANDI”

Son olarak gazetecilerin geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da meydana gelen ve 97 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı hatırlatmaları ve “Efendim bu konu ile ilgili gelişme var mı ve bu olay Türkiye’de yapılacak G20 zirvesini iptal ettirir mi?” soruları üzerine konulan Bakan Eroğlu, şöyle konuştu;

“Hiç yoktur. Tabii Ankara’da yapılan bu gerçekten çok menfur saldırıyı lanetledik. Hatta ben BM’lerde oraya gelen herkese gönülden teşekkür ediyorum, konuşma verilen her ülke bu menfur saldırıyı kınadı. Hatta toplantının açılışında da saygı duruşunda bulunuldu. Fakat BM şunu söyledi, biz Türkiye’yi tebrik ediyoruz, Türkiye’ye güveniyoruz. Bırakın Antalya’yı Ankara’nın göbeğinde hemen aşağı yukarı 2-3 kilometre mesafede biz BM’i, bu konuda BM çok hassastır. Dünyanın bütün bakanların, bazı Cumhurbaşkanları, parlamenterleri geliyor onu bile iptal etmeyi düşünmedik. Çünkü emniyet teşkilatımız güçlü bunun faillerini de bulacak. Arka plandakileri de mutlaka bulacaktır. Ben yine hakikaten çok üzüldüm, gazetelerde kızlarını kaybeden babaları görünce çok duygulandım. Yani insan ateş düştüğü yeri yakar. Bu ne büyük vicdansızlık ya bu ne büyük alçaklık. Allah onlara rahmet eylesin, ailelerine sabrı cemil ihsan eylesin. Allah sabır versin yani. Yeni 78 milyonun yüreğini dağladı hakikaten. İpuçları var onları şimdi söylemek mümkün değil, çalışmalar yapılıyor. Tabi ona ben yetkili değilim” ifadelerine yer verdi.

Bakan Eroğlu buranın ardından programına Dinar İlçesi ile devam etti.
Kaynak: İHA