Ordu'ya Turist Akını

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, son bir yılda Ordu’ya gelen turist sayısının yüzde 40 arttığını belirterek, “Yaz döneminde konaklama tesislerimizde yer bulmakta büyük sıkıntı yaşandı” dedi.

Ordu'ya Turist Akını
Vali Balkanlıoğlu, son dönemde yapılan tanıtım faaliyetlerinin meyvelerini verdiğini ifade ederek, gerek Ordu’yu ziyaret eden gerekse konaklayan yerli ve yabancı turist sayısında büyük bir artış yaşandığını söyledi.

Vali Balkanlıoğlu, ”Ordu’daki bakanlık belgeli konaklama tesislerinde, Ağustos-2014 ayında 113 bin 70 olan konaklama sayısı, Ağustos-2015 ayı sonu itibariyle 36 bin 908 kişi artışla 149 bin 978 kişi oldu. Buna bir de belediye belgeli konaklama tesislerini ilave ettiğimizde konaklama tesislerimizdeki konaklama sayısı daha da artmış durumdadır. Özellikle yaz aylarında Ordu’daki konaklama tesislerinde yer bulmakta sıkıntı yaşandı. Ayrıca, yurt içinden ve yurt dışından ilimize gelen yerli ve yabancı turist sayısında da geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 40 artış meydana geldi. Bu rakamlar da gösteriyor ki, yapmış olduğumuz tanıtım faaliyetleri meyvelerini veriyor” diye konuştu.

“ARAP YATIRIMCILARIN ORDU’YA İLGİLİ ARTIYOR”

Arap yatırımcıların Ordu’ya ilgisinin arttığına dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, “Yapılan tanıtımla ilimize gelen Arap turistler, Ordu’dan gayrimenkul satın almaktadırlar. Arap iş adamları ve yatırımcılar, Ordu’da turizm alanında yatırım yapabilmek için arayış içindedirler. Arap iş adamları başta Fatsa ve Aybastı ilçelerimiz olmak üzere çok sayıda konut satın almışlardır. Arap müteşebbislerin, ilimize olan ilgisi her geçen gün artmaktadır” açıklamasında bulundu.

“TANITIM FAALİYETLERİ HIZ KESMEDEN SÜRECEK”

Tanıtım faaliyetlerinin hız kesmeden devam edeceğini kaydeden Vali Balkanlıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Tanıtım faaliyetlerimizi hız kesmeden sürdüreceğiz. 5 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşecek Arap Gazeteciler Zirvesi’ne Ordu şehri olarak ev sahipliği yapacağız. 13 ayrı Arap ülkesinden gelecek 70 kadar gazeteciyi ilimizde ağırlayacağız. Onlara ilimize gezdirerek, Ordu’yu her yönüyle tanıtacağız. Bir ürünün satışı için reklamının iyi yapılması gerekiyor. Biz de Ordu’yu yurt içinde ve yurt dışında iyi tanıtıp, reklamını iyi yapıp, Karadeniz’in turizm pastasından hak ettiğimiz payı alabilmenin çabası ve uğraşı içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”
Kaynak: İHA