Macarlardan Gaziantep Günlerine Yoğun İlgi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Yunus Emre Kültür Enstitüsü’nün işbirliğiyle Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen "Gaziantep Günleri" etkinliği sona erdi.

Macarlardan Gaziantep Günlerine Yoğun İlgi
Budapeşte’de de 3 gün süren Gaziantep Günleri etkinliğinde, Macarlılar, el sanatları pazarında, Gaziantep’in meşhur sedefi, bakırı, kutnu kumaşı, nakış ustaları ve Harry Potter için özel ayakkabı yapan yemeni ustasıyla tanışarak, onların birbirinden güzel el yapımı eserlerini satın aldılar. Baklava, katmer, malhıtalı köfte ve pestil ikram edilen Macarlılar, enstitünün ikinci katındaki Zeugma Mozaik Müzesi ve kente özgü tarihi yerler ile yemeklerin yer aldığı sergiyi de gezdi. Öte yandan mozaik müzesi ve Gaziantep ile ilgili film gösterisiyle bilgilendirilen katılımcılara, el broşürleri de dağıtıldı.

MACARLILARI COŞTURDU

Macarlıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte ayrıca, Antep fıstığı üzerine mozaik uygulaması yapıldı. Keseler içerisinde Antep fıstığı ve baklava ikram edilen etkinlikte, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi de, enstitünün önünde gösteri yaptı. Halk oyunları ekibinin fes ve cepkenlerini giyerek onlara eşlik eden Macarlılar, halay çekti. Bu arada Türk halk oyunları ekibi, Elte Üniversitesi Halk Oyunları grubuyla ortak dans atölyesi yaptı.
Kaynak: İHA