İl Müftüsü Melek, Vali Çakacak'ı Ziyaret Etti

İçel İl Müftüsü Ali Melek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında ilçe müftüleriyle birlikte İçel Valisi Özdemir Çakacak’ı makamında ziyaret etti.

İl Müftüsü Melek, Vali Çakacak'ı Ziyaret Etti
Sahil Valilik makamında gerçekleşen ziyarette, İl Müftüsü Melek’e, Yenişehir Müftüsü Halil Uzun, Akdeniz Müftüsü İsmail Gülşen, Toroslar Müftüsü Mehmet Çabuk ve Mezitli Müftüsü Nusret Karabiber eşlik etti. Müftü Melek, ziyarette yaptığı konuşmada, her yıl Ekim ayının ilk haftasının Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlandığını belirtti.

Vali Çakacak’a, her yıl ayrı bir teması bulunan haftanın bu yılki temasının ‘Namaz ve Diriliş’ olduğu bilgisini veren Melek, haftanın amacının, camiler ve din görevlileri ile cemaat arasındaki iletişimi ve bağları güçlendirmek olduğunu vurgulayarak, hafta boyunca konu ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenleneceğini kaydetti.

Vali Çakacak ise camilerin sadece insanların toplandıkları ve ibadet ettikleri mekanlar olmadığını, aynı zamanda ilim, irfan ve kültür merkezleri olduğunu dile getirdi. Çakacak, “Camiler, insanların bir araya gelerek, aralarındaki bağları güçlendirdikleri, yakınlaştıkları, ilim öğrendikleri mekanlardır. Din görevlilerimiz de topluma dini eğitim vermenin yanı sıra insanların bir araya gelmesi, kaynaşması, kardeşlik duygularının pekiştirilmesi anlamında toplumumuzda birleştirici ve bütünleştirici rolü bulunan kimselerdir. Bu anlamda camilerimiz ve din görevlilerimizin toplumumuzdaki yeri ve önemi büyüktür” dedi.

Kaynak: İHA