Bitkisel Hayata Giren Gencin Amcaları İsyan Etti

Adana’da torbacıların sokak ortasında silahlı kavgasında arada kalıp kafasından vurularak bitkisel hayata giren 16 yaşındaki gencin amcaları mahallede sürekli korsan gösteri olduğunu, uyuşturucu satıcılarının kavga ettiğini, yoksul oldukları için mahalleden taşınamadıklarını söyledi.

Bitkisel Hayata Giren Gencin Amcaları İsyan Etti
Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi’nde, torbacı diye tabir edilen uyuşturucu tacirlerinin silahlı kavgası sırasında arada kalıp kafasından vurulan 16 yaşındaki Mahmut Aras’ın yakınlarının Adana Devlet Hastanesi’ndeki bekleyişi devam ediyor. Kafasından vurulduğu için makineye bağlı yaşayan ve bitkisel hayata giren Aras’ın ailesi bir gündür umutla hastane bahçesinde duruyor. Aras’ın amcaları Aziz (45) ile Siraç Aras (35) yaşananlara tepki gösterdi.

Aziz Aras, mahallede yeğeninin vurulduğu gün korsan gösteri olduğunu, bir taraftan da uyuşturucu satan iki grubunun silahlı kavga yaptığını belirterek, "Yeğenimde babasının dükkanından çıkıp eve gidiyormuş, o arada uyuşturucu satanların silahlı kavgasında sıkılan bir mermi yeğenimin kafasına girmiş. Hastaneye getirdik ama bitkisel hayatta. Biz artık mahallede yaşanan bu olaylardan bıktık. Çocuklar okula gidemiyor. Bizim çocuğumuzun hayatı söndü, bitti ama başka çocukların hayatı bitmesin buna bir önlem alınsın" dedi.

Amca Siraç Aras ise uyuşturucu satıcıları yoksul vatandaşların bulunduğu mahalleyi seçtiklerini bu nedenle olayların eksik olmadığını anlatarak, "Her gün olay oluyor. Biz mahalleden gitmek istiyoruz ama yoksul olduğumuz için mahalleden gidemiyoruz. Çocuklarımızı okula gönderemiyoruz korkuyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerde yaşanan silahlı kavgadan dolayı çok sayıda adrese baskın yaptı. Yapılan baskınlarda bir oto yıkamacıda 10 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise 5 pompalı tüfek, 1 tabanca ele geçirildi.
Kaynak: İHA