Rum Okuluna İkinci Açılış

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde 28 Eylül’de resmi törenle açılışı yapılan Özel Gökçeada Rum Ortaokulu ve Lisesi için Fener Rum Patriği Bartholomeos’un iştirakiyle bir tören daha düzenlendi.

Rum Okuluna İkinci Açılış
Tepeköy’de restore edilen ve 40 yıl aradan sonra geçtiğimiz 28 Eylül günü törenle eğitim öğretime açılan Özel Rum Ortaokul ve Lisesi’nde bir açılış töreni daha yapıldı. Fener Rum Patriği Bartholomeos, dini tören ile okulu kutsadı. Törene Yunanistan Ankara Büyükelçisi Kyriakos Loukakis, Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel, Özel Gökçeada Rum Ortaokulu ve Lisesi Müdürü İoakim Makis Kamburopulos, İmroz Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Laki Vingas, Yunanistan’dan ve İstanbul’dan gelen yabancı davetliler katıldı.

Ankara’da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan törende, yarım asır önce okuldan mezun olanlar duygularını paylaştı. Fener Rum Patriği Bartholomeos, İncil’den bölümler okuyup okulu kutsadı. Bartholomeos, 40 yıl sonra yeniden açılan okulu gezip öğrencilerle görüştü.
Kaynak: İHA