Maşukiye Meydan Düzenleme Projesi Start Aldı

Kartepe Belediyesi, ilçenin estetiğine katkı vererek trafik yoğunluğunu azaltacak Maşukiye Meydanı Düzenleme Projesi’ne başladı.

Maşukiye Meydan Düzenleme Projesi Start Aldı
Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü de kış turizminin önemli merkezleri arasında yer alan Maşukiye’de 20 bin metrekarelik alanda meydan düzenleme projesine başladı.

Doğa güzellikleri ile bir çekim merkezi olan Maşukiye meydan projesi ile bölge halkının ihtiyaçlarının karşılanması sağlanırken çevre il ve ilçelerden gelen yerli ve yabancı turistlerin Kartepe’de rahat, güvenli ve huzurlu zaman geçirmesi için gerekli donatılara ulaşması da hedefleniyor.

İlçede organik pazar olarak bilinen Maşukiye Pazar alanı da yeni proje kapsamında kapalı hale getiriliyor. Modern Kapalı Pazar Alanı ile vatandaşların hava koşullarından etkilenmemesi, daha sağlıklı bir alış veriş ortamına kavuşması, ilçedeki ticari hayatın canlanması, geleneksel, yöresel, el emeği ürünlere doğrudan ulaşması sağlanacak. Maşukiye Meydan Düzenleme Projesi kapsamında hem Kartepeliler’in sosyalleşmesine imkan tanınacak hem de turizm alanında Kartepe’ye değer katan yatırımlara bir yenisi daha eklenmiş olacak.

Maşukiye Meydan Düzenleme Projesi, Kartepe Belediyesi tarafından gerekli kamulaştırma çalışmaları ile başladı.

Düzenlemede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından da projelendirme çalışması yapılacak. Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Üzülmez, “Allah vergisi doğal güzellikleri ile adeta yeryüzü cenneti olan Kartepemiz’e bizler de hizmet ederek insan eli ile güzellikler katmak istiyoruz. Hızlı bir gelişim içerisinde olan Kartepe’de kentsel kullanımın getireceği nüfus için gerekli olan donatılar çerçevesinde ilçemize modern ve kent estetiğine uygun alanlar kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA