HDP'li Ziya Saygın Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ankara’daki ‘Barış Emek ve Demokrasi’ mitinginde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gebze İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Saygın Sivas merkeze bağlı Düzova köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

HDP'li Ziya Saygın Son Yolculuğuna Uğurlandı
Ankara’da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden evli ve iki çocuk babası Ziya Saygın’ın (56) cenazesi memleketi Sivas merkeze bağlı Düzova köyüne getirildi.

Düzova Köyü Cemevi’nde Saygın için cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze töreninde Saygın’ın çocukları Dilan, Taylan ve eşi Sema ile birlikte yakınları gözyaşı dökerek ağıtlar yaktı. Törende konuşmalar yapılırken sloganlar atıldı. Daha sonra Saygın’ın cenazesi Cemevinden omuzlara alınarak çıkarıldı. Cenaze namazı öncesi Ziya Saygın çocukları Dilan ve Taylan babasının tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Lise öğrencisi olduğu öğrenilen Dilan Saygın babasının tabutun başında ‘Baba sesimi duymuyor musun?’ diyerek gözyaşlarına boğuldu. Kılınan cenaze namazının ardından Ziya Saygın’ın cenazesi traktörle köy mezarlığa götürülerek toprağa verildi.

Cenaze törenine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA