Altındağ Belediyesi Kreşlerine Sıkı Denetim

Okul kantinlerinde sık sık denetim gerçekleştiren ve çocukların sağlığını korumaya büyük özen gösteren Altındağ Belediyesi, kendi kurumlarını da denetliyor. İlçe genelindeki okullarda kantin denetimleri gerçekleştiren Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, belediyeye bağlı olarak faaliyet gösteren Aydınlıkevler ve Güneşevler Kreşleri’ni de ani olarak ziyaret etti. Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Tuncay Temel, yine denetimlerin başında bizzat hazır bulundu.

"MİNİKLERİN SAĞLIĞI KORUMAMIZ ALTINDA"

Kreşlerde öğrenim gören 3,4 ve 5 yaş grubu öğrencilerin öğle uykusunda oldukları sırada kreşlere ani bir ziyaret gerçekleştiren zabıta ekipleri, mutfaklardaki çalışma koşullarını, yiyeceklerin saklama ve pişirme koşullarını, temizlik malzemelerinin kurallarına uygun kullanılıp kullanılmadığını ve kullanılan malzemelerin kalitesini titizlikle denetledi.

Buzdolaplarının içlerinden derin donduruculara kadar her noktayı titizlikle inceleyen ekipler, eksik görülen konular hakkında çalışanları uyardı. Yemeklerden örnek alarak tadına da bakan gıda denetim ekipleri, alınan numunelerin titizlikle inceleneceğini söyledi.



“ANNE VE BABALARIN İÇİ RAHAT OLSUN”

"Anne ve babaların bizlere emanet ettiği minik yavrularımızın sağlığını korumak ve onlara gün içinde güvenli bir ortam sağlamak bizim görevimiz" diyen Başkan Yardımcısı Temel, belediyeye ait kurumlara hiçbir ayrıcalık yapılmadığını, her yer nasıl denetleniyorsa o şekilde denetlendiğini ve eğer gerekirse ceza kesilmesinde hiç tereddüt edilmediğinin de altını çizdi.

Rutin kontrollerin aksamadan devam edeceğini de belirten Temel, anne ve babaların içinin rahat olması için ne gerekiyorsa yapacaklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA