MHP, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Bir Araya Geldi

MHP Kastamonu İl Başkanlığı tarafından sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantı düzenlendi.

MHP, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Bir Araya Geldi
Toplantıda konuşan TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, 7 Haziran sonrası ortaya çıkan terör olayları ile kurulamayan koalisyon görüşmelerini anlattı.

7 Haziran seçimleri sonrasında hiçbir partinin tek başına iktidar olma imkanına kavuşamadığını hatırlatan Emin Çınar, “Aziz milletimizin demokratik tercihi bu şekilde somutlaşmıştır. Buna saygı duymak elbette en temel demokrasi görevidir. Ortaya çıkan koalisyon kurma gerekliliğinin ilk aşaması AK Parti Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nun hükümet kurma görevini 9 Temmuz 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı’ndan almasıyla başlamıştır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak, daha önceden kamuoyuyla paylaştıkları 4 maddelik ilke ve ön şartlarının AK Parti tarafından kabul edilmediğini ileri süren Emin Çınar, “Bu itibarla koalisyon hükümeti kurmak için lazım gelen uzlaşma zemini oluşmamıştır” diye konuştu.

“TÜRKİYE ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR, ÜNİTER YAPISI TEHLİKEDE”

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ve üniter yapısının tehlikede olduğunu söyleyen Emin Çınar, “7 Haziran seçimleri sonrası artan terör saldırıları çözüm sürecinin getirdiği bir noktadır. Bu noktada Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ta MHP’nin eleştirilerinde haklı olduğunu o günkü açıklamalarında belirtti.

Biz bunu bir özeleştiri veya hakkın teslimi olarak gördük. Bugünde mesela haberlere bakıyoruz, ‘Biz silah bırakmadıklarını biliyorduk ama göz yumduk’ dediler. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman siz nerenin hükümetisiniz. Bunun hesabı sorulmamalı mı? Türkiye bundan dolayı bu durumlara geliyor. Dolayısıyla maalesef Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Türkiye’nin artık üniter yapısı tehlikede” şeklinde konuştu.

“KASTAMONU, HER DAİM ÜLKESİNE HİZMET ETMİŞTİR”

Kastamonu’ya yapılan Havalimanının yüzde 54’ünün Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin bütçesiyle yapıldığını ifade eden Emin Çınar, “Türkiye’ye 24 tane havalimanı yapıldı. Bunların her birinin devletin merkezi bütçesiyle yapıldı. Havalimanının yapılmasına vesile olanlardan Allah razı olsun. Ama biz, havalimanının neden merkezi bütçeden yapılmadığını eleştiriyoruz. Açıldı açılacak denilen Doğu Çevre Yolu’nun hala açılamamasını tenkit ediyoruz. Planlı, plansız yapılan kavşak düzenlemelerini eleştiriyoruz. 13 yıldır bilinmez sebeplerden dolayı sağlık hizmetini alamayan Kastamonulu hemşerilerimizin haklarının yendiğini düşündüğümüz için mücadele ediyoruz. Ağımız geniş, yollarımız çok ama hala benim kırsalımdaki vatandaşım köyüne asfalt değil, oturtulmuş malzeme çektirebilmek için uğraştıkları için mücadele veriyoruz. Bunlar bizim hakkımız. Çünkü Kastamonu evladı her noktasında devlete olan yükümlülüğünü yerine getirmiştir. Biz sadece devletin şefkat elini Kastamonu’muza biraz daha fazla uzatması için mücadele veriyoruz” ifadelerini kullandı.

1 Kasım’da yapılacak erken genel seçimlerde taktirin milletin olduğunu söyleyen Emin Çınar, şöyle devam etti: “Takdir kamuoyunundur. Eğer siz sivil toplum kuruluşu başkanlarımız bu noktada bizlerin samimiyetine güveniyor ve inanıyorsanız ve Kastamonu’nun birçok hakkını alamadığını düşünüyorsanız bu dönemde sizlerin de sahiplenmesine ihtiyaç olduğunu ifade etmek istiyorum. Önemli bir karar vereceğiz. AK Parti; dolar yükseldi, olaylar yeniden çıktı diyor. Terör canlandı, tekrardan istikrar bozulmaması için bize oy verin diyor. Ama 13 yıldır bu ülkeyi başka bir yaklaşım yönetmedi. Şuanda 1 Kasım seçimlerine giderken de öyledir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu ülkenin istikrar kaybı sorunları ortadadır ama istikbal mücadelesi için 1 Kasım tarihinde hep beraber irademizi ortaya koyalım”

“2 KASIM’DA ÜLKENİN KURTULUŞU MHP’DİR”

MHP Kastamonu Milletvekili Adayı Cihan Çetin ise, şunları kaydetti: “1 Kasım seçimleri, milli mücadele gibi bir seçimdir. Hepimizin ortak davası olan, sevdamız ve davamız için STK temsilcilerinin görüşlerine ve tavsiyelerine her zaman ihtiyacımız var. Ülkemizdeki istikrarsızlığın ve terör saldırılarının 2 Kasım sabalında MHP ile son bulacağına inanıyorum”

“MHP’YE OY VERİN, GELDİKLERİ GİDİ GİTSİNLER”

Oyların bölünmesi için değil, vatanın bölünmemesi için aday olduğunu söyleyen MHP Kastamonu Milletvekili Adayı Sevda Saydam İrgin de, şöyle devam etti: “Oylar bölünmesin diye değil, vatan bölünmesin diye çocuklarımı bırakıp Kastamonu’ya geldim. Burada ülkemizin istikrarı için çalışıyorum. Şu anda ülkemizde basının özgürlüğünü kısıtlama anlamında büyük bir baskı var. Ben, tivibu’da artık bir Bugün TV’yi izleyemiyorum. Digitürk’te artık Samanyolu TV kanalı izlenmiyor. Bugün bütün özgürlüklerimiz elimizden alındı. Biz, özgürlük uğruna vatan uğruna binlerce şehit verdik. Bu yüzden artık her şeyi bırakıp vatanımıza sahip çıkma zamanı geldi. Şehit aileleri, gazi ve gazi aileleriyle sürekli görüyorum. Diyarbakır’da eşinin ve çocuğunun yanında bir polisimiz şehit edildi. Bu olayların ne kadar daha devam edeceğini bilemiyoruz. Çözüm süreci adı altında dün dağda olanları, şehirlere indirdiler. Habur’da teröristleri davul-zurna ile karşıladılar. Bunların insanlarımıza anlatın, Kastamonu’da yapılmayan yoldan, sudan, çeşmeden daha önemlidir. 13 yıldır başımızda olan bu iktidar nasıl geldiyse bize oy verin, geldikleri gibi de gitsinler”

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı ise, toplantıya katılan sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.
Kaynak: İHA