Gökçek'ten savcıları çağrı: Görevden el çektirin

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Hayatı Durdurun" çağrısı yapan meslek odalarının yöneticilerinin görevden el çektirilmesi gerektiğini söyledi.

Gökçek'ten savcıları çağrı: Görevden el çektirin
Gökçek'ten savcıları çağrı: Görevden el çektirin
Ankara'daki patlama hepimizin canını yaktı. Türkiye,Cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısını yaşadı, bir günde toplam 95 kişi hayatını kaybetti, 500'e yakın yaralı var.

HÜKÜMETİ 'SEN YAPTIN' DİYE SUÇLUYORLAR

Saldırının hemen ardından birlik çağrıları peş peşe gelirken, siyasi rant elde etmek isteyenler de meydana çıktı. Kendi alanlarının dışında siyasetle içli dışlı olan Türk Tabipler Birliği, Mimarlar Odası ve birçok sendika terör eyleminin faturasını hükümete kesmeye hazırlanırken 12-13 Ekim'de 'Hayatı Durduruyoruz'.. adıyla skandal bir çağrı yaptı.

GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLMELİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada savcıları göreve çağırdı. Gökçek, mesleki odaların kendi faaliyetleri dışında eylem yapamayacağına dikkat çekerken 'Anayasanın 135'ci maddesine göre odalar mesleki konular dışında eylem yapamaz ve beyanat veremez. savcıları göreve davet ediyorum.Lütfen soruşturma açınız ve anayasa da yazılı madde gereği yönetimlerine el çektiriniz.' dedi.

Gökçek'ten savcıları çağrı: Görevden el çektirinAnkara'daki patlama sonrası Gezi ve PKK taktiği eylemler KANUN NE DİYOR?

H. Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları
Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları; belli bir mesleğe mensup olanların müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, meslekî faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleri ile ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak üzere meslek disiplini ve ahlâkını korumak maksadı ile kanunla kurulan ve organları kendi üyeleri tarafından kanunda gösterilen usullere göre yargı gözetimi altında, gizli oyla seçilen kamu tüzelkişilikleridir.
Kamu kurum ve kuruluşları ile kamu iktisadî teşebbüslerinde aslî ve sürekli görevlerde çalışanların meslek kuruluşlarına girme mecburiyeti aranmaz.
(Değişik: 23.7.1995-4121/13 md.) Bu meslek kuruluşları, kuruluş amaçları dışında faaliyette bulunamazlar.
(Değişik: 23.7.1995-4121/13 md.) Bu meslek kuruluşları ve üst kuruluşları organlarının seçimlerinde siyasî partiler aday gösteremezler.
(Değişik: 23.7.1995-4121/13 md.) Bu meslek kuruluşları üzerinde Devletin idarî ve malî denetimine ilişkin kurallar kanunla düzenlenir.
(Değişik: 23.7.1995-4121/13 md.) Amaçları dışında faaliyet gösteren meslek kuruluşlarının sorumlu organlarının görevine, kanunun belirlediği merciin veya Cumhuriyet savcısının istemi üzerine mahkeme kararıyla son verilir ve yerlerine yenileri seçtirilir.
(Değişik: 23.7.1995-4121/13 md.) Ancak, millî güvenliğin, kamu düzeninin, suç işlenmesini veya suçun devamını önlemenin yahut yakalamanın gerektirdiği hallerde gecikmede sakınca varsa, kanunla bir merci, meslek kuruluşlarını veya üst kuruluşlarını faaliyetten men ile yetkilendirilebilir. Bu merciin kararı, yirmidört saat içerisinde görevli hâkimin onayına sunulur. Hâkim, kararını kırksekiz saat içinde açıklar; aksi halde, bu idarî karar kendiliğinden yürürlükten kalkar.

BEYAZ GAZETE