Tarihi Mekanlarda Şifre Aradılar

Manisalı gençler, ellerine aldıkları haritada tarihi mekanlara gizlenen şifrelerin peşine düştü. Şehzadeler Diyarının Liderleri Projesi kapsamında gerçekleştirilen Şehir Oryantring Yarışması’nda Manisalı gençler hem tarihi mekanları tanıdı hem de harita bilgilerini geliştirdiler.

Tarihi Mekanlarda Şifre Aradılar
Manisa Sancak Çevre Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü’nün Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından destekli Şehzadeler Diyarının Liderleri Projesi kapsamında İzcilik Federasyonu İl Temsilciliği, Wushu Federasyonu İl Temsilciliği ve Manisa Sancak Çevre Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından organize edilen Şehir Oryantring Yarışması büyük ilgi gördü. 40 gencin katıldığı yarışmada Manisalı gençler, harita üzerinde işaretlenen tarihi mekanlara gizlenen şifreleri en kısa sürede bulabilmek için birbirleriyle yarıştılar.

Şehzadeler Diyarı Liderleri Proje Koordinatörü Hasan Özbek, “Manisa Sancak Çevre Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü’nün Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli Şehzadeler Diyarının Liderleri Projesi kapsamında Şehir Oryantring Yarışması tertip ediyoruz. Yaklaşık 7-8 farklı alanda etkinliğimiz var. Bugün de Şehir Oryantring Yarışmamız olacak. Bu yarışmadaki amacımız Manisa’daki tarihi ve kültürel değeri olan eserlerimizi, camiler, hamamlar, çeşmeler, türbeler gibi yerlerin gençler tarafından bilinmesi, tanınması, öğrenilmesini amaçladık” dedi.

YARIŞMADA 20 HEDEF VAR

“Yaklaşık 20 tane hedefimiz var” diyen Özbek, “Tarihi eserleri harita üzerine işaretleyerek tarihi eserlerden gençlerin birer şifre almasını istiyoruz. Şuanda yarışma öncesi hepsini tek tek dolaşarak oralardan şifre belirledik. Kimilerine şifre gizledik. Gencimiz haritayı alarak, hem harita okuma bilgisini de öğrenmiş olacak hem şehrimizi tanıyacak hem de tarihten günümüze gelen tarihi eserlerimizi tanımış olacak. Gençlerimizin getireceği şifreler var. Gençlerimize ipuçları veriyoruz. Daha sonra istediğimiz bilgiyi veriyoruz. O bilgiyi alıp verdiğimiz listedeki boş kısma yazıp bize getiriyorlar. Buradaki puanlamamız da doğru hedef sayısı ve zaman. Her doğru hedeften 4 puan alacaklar, zamandan da puan alacaklar. Hedefleri en doğru ve en kısa sürede tamamlayan yarışmamızın galibi olacak. Yarışma sonunda da İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın İbrahim Sudak Bey ödül töreni yapacak. Gençlerimize destek verdiler, kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Özbek sözlerini şöyle tamamladı:

“Yarışma İzcilik Federasyonu İl Temsilciliği, Wushu Federasyonu İl Temsilciliği ve Manisa Sancak Çevre Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından organize ediliyor. Yarışma 3 kişilik gruplar halinde gerçekleşiyor. Şuanda 40 öğrencimiz var.”

Yarışmaya katılan gençler ise, ellerindeki haritalar vasıtasıyla tarihi mekanlara giderek şifreleri aradılar. Gençler, yarışma sayesinde Manisa’da sayısız tarihi mekanı keşfettiklerini belirterek, düzenlenen yarışmanın kendileri için olumlu olduğunu söylediler.
Kaynak: İHA