'Meme Hastalıklarında Doğru Tanıdan Güncel Tedaviye' Toplantısı

Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi (NKÜ) ve Marmara Anadolu Yakası Meme Hastalıkları Sürekli Eğitim Toplantıları (MAYMET) iş birliğiyle, 1-31 Ekim Meme Kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayı kapsamında "Meme Hastalıklarında Doğru Tanıdan Güncel Tedaviye" konulu toplantı düzenlendi.

'Meme Hastalıklarında Doğru Tanıdan Güncel Tedaviye' Toplantısı
NKÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen "Meme Hastalıklarında Doğru Tanıdan Güncel Tedaviye" konulu toplantıya, Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erdoğan Gültekin, Tekirdağ Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Seyit Ali Gümüştaş, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Cantürk, NKÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Sibel Özkan Gürdal ve genel cerrahi, radyoloji, medikal onkoloji, radyasyon onkolojisi, nükleer tıp, genetik ve patoloji uzmanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantı, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Cantürk’ün MAYMET adına yaptığı konuşma ile devam etti. Prof. Dr. Zafer Cantürk, “ MAYMET toplantılarını yapmaya başladığımızda bu kadar çok sayıda kitlelere hitap edeceğimizi ulaşacağımızı düşünmüyorduk. Amatörce başlayan bir organizasyonduk ama artık canlı bir katılımcı gurubu ile beraber 8 yılımıza geldik. Son 3- 4 yıldır yıl da bir defa, İstanbul ve Kocaeli dışında toplantı düzenleme kararı aldık ve Hatay, Bursa, Samsun ve Ordu’nun ardından bugün de toplantımızı Tekirdağ’da gerçekleştiriyoruz. Bu toplantının herkes için yararlı olacağını düşünüyorum” dedi.

Toplantı, radyoloji ve genel cerrahi uzmanlarının meme kanseri konusunda ki sunumları ile devam etti.
Kaynak: İHA