AK Partili Yontürk Çalışmalarını Sürdürüyor

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Şafak Yontürk, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Köy ziyaretleri gerçekleştiren ve vatandaşlardan destek isteyen Yontürk, parti olarak barıştan yana olduklarını kaydetti.

AK Partili Yontürk Çalışmalarını Sürdürüyor
Seçim çalışmalarını yoğunlaştıran AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Şafak Yontürk, bu çerçevede, Bismil ilçesine bağlı Haydali ile Sur ilçesine bağlı Sarıyazma ve Karaçalı köylerini ziyaret etti. Köylerde karabalık gruplar tarafından karşılanan Yontürk, partisi için destek istedi. Ziyaretlerinde konuşan Yontürk, Parti olarak barıştan yana olduklarını belirterek, “Bazıları ise barışı sabote ediyor. Bu bölgeye gelen yatırımların engellenmesi için çalışıyorlar, iş yerlerini basıyorlar, araçları yakıyorlar, insan kaçırıyorlar, zulüm ediyorlar. Eğer bölgeye yatırım gelirse zenginlik artarsa, işsiz gençler iş bulursa onlar için taş atacak çocuk bulamayacaklarından korkuyorlar. Yatırımların devam etmesi için AK Parti’nin 1 Kasım’da tek başına iktidar olması gerekiyor. Bu yüzden gittiğimiz her yerde seçimin önemine vurgu yapıyoruz” dedi.

“2,5 MİLYON DÖNÜM ARAZİ SULANACAK”

Yontürk, yaklaşık 2,5 milyon dönüm araziyi sulayacak Silvan Barajı Projesi’nin maliyetinin 6 milyar lira olduğunu belirterek, projenin tamamlanmasıyla yörenin çehresinin değişeceğini kaydetti.

Sulu tarıma geçilmesiyle üretimin ve çiftçinin gelirinin yükseleceğini işaret eden Yontürk, sulanacak olması nedeniyle arazi fiyatında artış olacağını söyledi.

Kaynak: İHA