AK Parti Heyeti Yeşilhisar'da

AK Parti Kayseri milletvekili adayları Yeşilhisar İlçesi’nde temaslarda bulunarak çeşitli açılışlar gerçekleştirdi.

AK Parti Heyeti Yeşilhisar'da
AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Kayseri Milletvekili Adayı Taner Yıldız ve Kayseri milletvekili adayları Hülya Nergis, İsmail Tamer, Avşar Aslan, Sami Dedeoğlu ve İsmail Emrah Karayel seçim çalışmaları kapsamında Yeşilhisar İlçesi’ne gelerek çeşitli temaslarda bulundu. Burada esnafları ziyaret eden AK Parti heyeti daha sonra halk pazarını gezdi. Burada vatandaşlarla sohbet eden vekil adayları halkın sorunlarını dinledi. Daha sonra vekil adayları Öğrenci Yurdu Temel Atma, Cami Kebir Şadırvanı-Köşk Park Sosyal Alanları, Yavuz Selim Parkı Ticari Alanları Açılış Töreni’ne katıldı.

Burada konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, emeği geçenlere teşekkür ederek, “Cumanız mübarek olsun ve bu bütün açılan tesislerin tarafınıza hayırlı uğurlar getirmesini temenni ediyorum. Bakın hizmet devam ediyor. 13yıl öncesine göre yerel yönetimleriyle merkez hükümetleri ayrı ayrı yerlere çekerdi. Ben burada emeği geçen başta Yeşilhisar Belediye Başkanı olmak üzere bütün ekibe teşekkür ediyorum” dedi.

2002’den bu yana bütün hizmeti halka götürmek için uğraştıklarını ifade eden Yıldız, “2002’den önce yerel yönetimler yapmaya çalışır ama merkez hükümet müdahale ederdi. Bir paçasından tutup aşağıya doğru çekerdi. Şimdi güçlerimizi birleştirdik. Zihinlerimiz birleştirdik. Bütün düşüncelerimizi ister belediyeler olsun ister Ankara olsun Türkiye’nin dört bir yanına bütün bu hizmeti götürmek için uğraştık” diye konuştu.

İlçe halkının doğalgaz isteğini değerlendiren Taner Yıldız, “Bakar mısınız belediye seçimlerinde otobüsün üzerinden karşılıklı görevler vermiştik birbirimize. Sizin yapacaklarınız bizim yapacaklarımız. ‘Siz bir adımı atın on adımı biz atacağız’ demiştim. Ama baştan söyleyeyim. Yeşilhisar hemşerilerimiz bize müracaat edeceklerdi. Belediyeler, il özel idareye, valiliğe üç dört tane hesap açtık. Dedik ki biz ciddi olduğumuzu belirteceğiz. 335 TL yatıracak kaç kişi elektrik abonelerinin yüze 60’ı neredeyse yarıya yakını yatıracaklar ve diyecekler ki ben doğalgaz kullanmak istiyorum. Bu yalnızca Yeşilhisar için değil Türkiye’deki nüfusu 10 bini aşan 202 ilçe için uygulandı. Bakanlar kurulu kararı çıkardık. Bizatihi milletvekili arkadaşlarımla beraber bunu takip ettik. Müracaat eden ve bu şartı sağlayan ilçelerimiz oldu. Nerede? Hemen yanı başımızda Yozgat’ta, Çorum’da. Çorum’dan üç tane ülke müracaat etti bütün bu şartları meydana getirmek ve sağlamak şartıyla. Şimdi biz baktık Yeşilhisarımız müracaat edememiş” ifadelerini kullandı.

Seçim beyannameleri hakkında alanı dolduranlara bilgiler veren Yıldız, asgari ücretin bin 300 TL olması için çalışacaklarını, emniyet güçlerinin 2 bin 200 ek göstergelerini de 3 bine çıkaracaklarını kaydeden Yıldız, “Geçtiğimiz Pazar günü tüm emekli kardeşlerimize ağabeylerimize amcalarıma bin 200 TL daha artı ücret takdim edeceğiz. Gelişen Türkiye’nin artan kaynaklarıyla beraber bu paraları da arttıracağız. Asgari ücret komisyonuna bin 300 TL’yi tavsiye edeceğiz. İnşallah onun çıkması için de gayret edeceğiz. Polislerimizin emniyet güçlerimizin talepleri vardı. 2 bin 200 ek göstergelerini inşallah 3 bine çıkarıyoruz” dedi.

Törende vekil adayları da birer konuşma yaparak kendilerini tanıttı.

Konuşmaların ardından Öğrenci Yurdu Temel Atma, Cami Kebir Şadırvanı-Köşk Park Sosyal Alanları, Yavuz Selim Parkı Ticari Alanları Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA