3 Bakandan patlamayla ilgili ortak açıklama

Ankara'daki patlama ile ilgili İçişleri, Adalet ve Sağlık Bakanları ortak açıklama yaptı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, olayda 86 kişinin hayatını kaybettiğini, 28'i ağır 186 kişinin de yaralandığını söyledi.

3 Bakandan patlamayla ilgili ortak açıklama
3 Bakandan patlamayla ilgili ortak açıklama
İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tren garı önünde meydana gelen patlamalara ilişkin Başbakanlık Yeni Bina'da ortak basın toplantısı düzenledi.

İçişleri Bakanı Selami Altınok:

Acımız büyük. Sayın Başbakanımız birazdan açıklamalarda bulunacak. Soruşturmalar ve araştırmalar devame ediyor. Emniyet güçlerimiz gerekli çalışmalarını sürdürüyor. Yeni bilgiler geldikçe sizle paylaşacağız.;

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu

Bedeli ağır olan hain bir saldırı ile karşı karşıya geldik. Milletimizin başı sağolsun. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızın ailelerine sabırlar diliyorum. 21 ambulansımız ekipleri ile birlikte vakalara ulaşmıştır. Miting nedeni ile olay yerinde 4 ambulansımız bulunuyordu. İlk müdahaleleri de bu ambulanslardaki ekipler yaptı. Ama olayın büyük oluşundan kaynaklı belki aksamalar olabilir ama dinamik bir ekip çalışması ve müdahale yapılmıştır. Olaydan 15 dakika sonra olay yerindeki ambulans sayımız 56'ya çıktı. Hastanelerimizde 186 hastanemiz yaralı olarak tedavi görüyor. 86 kişi hayatını kaybetti. 28'i ağır 186 yaralı var. Vatandaşlarımızdan asılsız haberlere itibar etmemelerini istirham ediyoruz. Yaralılar hakkında bilgi almak isteyenler ise Alo 184 hattını arayabilirler. Çok ağır bir tablo. Milletimizin başı sağolsun. Hep birlikte teröre karşı göstereceğimiz tutum ile Türkiye üzerindeki büyük oyunları bozacağız.

Adalet Bakanı Kenan İpek:

- Milletimizin başı saoğlsun. Savcılığımız hemen çalışmalarına başladı. 4 Cumhuriyet Başsavcımız ve bir savcımız titiz bir çalışma sürdürüyor. Adli tıp boyutu ile İstanbul'dan Ankara'ya yeni ekipler sevk ettik.