Samsun'da Şiddetli Yağış

SAMSUN - Samsunun Havza ilçesinde etkili olan şiddetli yağış nedeni bazı evleri su bastı, selin sürüklediği araçlar zarar gördü.

Havza’da akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 3 saat süren şiddetli yağış, ilçe merkezindeki yollarda sele neden oldu.

Selin sürüklediği araçlar zarar gördü, bazı evleri su bastı, Karşıyaka, Memduhiye ve İcadiye mahallelerinin altyapısında ciddi hasar oluştu.

Samsun-Ankara karayolundaki Havza Tüneli'nin girişine, yağmur sularının sürüklediği çamurun birikmesi sonucu ise trafik bir süre aksadı.

Havza ve Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri yağmurun ardından suyun tahliyesi ve temizlik çalışmalarına başladı.

Bu arada evlerini su basan kişilere itfaiye ekipleri yardım etti.

Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ve Belediye Başkanı Murat İkiz, selden zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu.

Tanrısever, yaptığı açıklamada, ilçenin altyapısında büyük hasar oluştuğunu belirterek, "Havza’da son yılların en büyük yağışı ile karşı karşıya kaldık. Özellikle üç mahallenin altyapısında ciddi hasar oluştu. Elhamdülillah yaralımız ya da hayatını kaybeden vatandaşımız yok. Maddi hasarları tespit edeceğiz. Bir an önce vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya başlayacağız" dedi.

İkiz de maddi hasarın büyük boyutta olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi ve Havza Belediyesi olarak çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti.

Kaynak: AA