Muğla'da Eğitime Hayırsever Desteği

Milas ilçesindeki Dr. Mete Ersoy Ortaokuluna 4 ek derslik, kantin ve spor salonu yapımı için protokol imzalandı

Milas'taki Dr. Mete Ersoy Ortaokuluna yapılacak 4 ek derslik, kantin ve spor salonu için protokol imzalandı.

Muğla Valiliği 75. Yıl Salonu'ndaki imza törenine Vali Amir Çiçek, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Dr. Mete Ersoy yer aldı.

Protokol töreninde yaptığı açıklamada Muğla'da derslik başına düşen öğrencisi sayısının Türkiye ortalamasının altında olduğuna dikkati çeken Vali Çiçek, hayırsever Ersoy'un da yaptırdığı okullarda devlete, millete hayırlı gençlerin yetişeceğini söyledi.

Muğla'da hayırsever vatandaşların eğitim konusunda her zaman devlete destek olduğuna değinen Çiçek, "Eğitim kurumlarımızda cesaretli, bilgili, bilgiyi hayata geçirebilen, kendine güvenen, araştıran ve sorgulayan bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu konuda hayırsever vatandaşlarımızın bizim yanımızda olduğunu görmek bizi mutlu ediyor" dedi.

Hayırsever Mete Ersoy ise eğitim için imzaladığı ilk protokol olmadığını daha önce de çeşitli eğitim kurumlarına katkılarda bulunduğunu söyledi. Ersoy, hayırseverlerce yaptırılan eğitim kurumlarında çocuklara sadece eğitim verilmediğini aynı zamanda onların hayata hazırlandıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından protokol Vali Çiçek ile hayırsever Ersoy arasında imzalandı.

Öte yandan, Muğla'da Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde şimdiye kadar bin 91 derslik, 3 spor salonu, 2 konferans salonu, 3 lojmandan oluşan 101 protokol imzalandığı, bunların proje tutarları toplamının 116 milyon 895 bin liraya ulaştığı öğrenildi.
Kaynak: AA