Kırıkkale'de İlköğretim Haftası Kutlamaları

KIRIKKALE - Kırıkkale'nin Karakeçili ve Bahşılı ilçelerinde İlköğretim Haftası, düzenlenen programlarla kutlandı.

Karakeçili İlkokulundaki etkinliğe Kaymakam Murat Irgatoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Özçelik de katıldı.

Kaymakam Irgatoğlu, burada yaptığı konuşmada, eğitimin her dönemde bütün toplumların öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.

Büyük bir hızla değişen ve gelişen milletlerin, dünya birincisi olma yarışlarını, bütün bireyler için sağlanan kaliteli ve nitelikli bir eğitimle güçlendirip hızlandırdıklarını dile getiren Irgatoğlu, "Bu hedefi gerçekleştirmek için amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanılabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirebilmek olmalıdır. Yüreği okula ilk kez başlamanın heyecanıyla çarpan minik yavrularımıza, öğretmenlerine, arkadaşlarına ve okuluna kavuşmanın mutluluğunu yaşayan sevgili çocuklarımıza ve onurlu mesleği seçen değerli öğretmenlerimize başarılar diliyorum" diye konuştu.

Program, öğrenciler seslendirilen şiir ve türkülerle sona erdi.

- Bahşılı

Bahşılı Barbaros İlk ve Ortaokulu'ndaki program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sefayet Özbek, eğitim ve öğretim tarihin ilk çağlarından beri devletlerin en önemli görevleri arasına girdiğini söyledi.

İyi insan yetiştirmenin her zaman ana gaye olduğunu belirten Özbek, "Yapılan uygulamalarla ders kitapları ücretsiz dağıtılmakta ve yetiştirme kursları düzenlenmektedir. Bütün okullar akıllı tahta ve bilgisayarlarla donatılmaktadır. Bütün imkanlar sizlerin hizmetine sunulmaktadır. Sizler, azimle çok çalışarak sınıfınızda başarılı birer öğrenci olmaya gayret etmelisiniz" ifadelerini kulandı.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programda, 8. sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA