Kartepe'de 'Başka Türkiye Yok' Konferansı Gerçekleştirildi

Kartepe Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Necip Fazıl Kısakürek Merkezi’nde "Başka Türkiye Yok" konulu konferans düzenlendi.

Kartepe'de 'Başka Türkiye Yok' Konferansı Gerçekleştirildi
Kartepe Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Gazeteci yazar Turgay Güler’in moderatörlüğünde, Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çelik, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde “Başka Türkiye Yok” konulu konferansta ilçe halkıyla buluştu. Konferansa Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker ve muhtarlar, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile Kartepeliler yoğun ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir dünya lideri olduğuna ve bundan rahatsız olanların oluşturduğu algı operasyonlarına dikkat çeken Prof. Dr. Çelik, “Türkiye sosyolojik olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı sevenler ve sevmeyenler diye ikiye bölünmüş bir durumda. Dışarıya bağımlı bir Türkiye vardı. Bu adam geldi Türkiye’yi dışarı bağımlılıktan kurtarıp bağımsız hale getirerek ülkeyi güçlü ekonomik bir duruma getirdi. 2007 yılında o Kasımpaşalı ülkeyi bağımsız hareket ettirmeye başlattı. İşte o zaman onun gitmesi lazım dediler. Algı yaratalım diye gezi ve benzeri olaylar çıkarttılar. Şu anda Tayyip Erdoğan bir günah keçisi haline getirilmiştir. Dış mihraklar Tayyip Erdoğan’ın ipini çekmişler ve siyasetin dışına çıkartabilmek için ellerinden gelen her yolu denemektedir” dedi.

Moderatör Turgay Güler ise, “Yapılanların hepsi algı yönetimi. Bizi uyutuyorlar. Bu vatanın evlatları teröristler tarafından şehit ediliyor. Siz PKK’ya karşı kinlenmeyin diye bunlara sarayın polisi askeri diyorlar. Böylesine alçaklar. Biz buna algı yönetimi diyoruz. Gidin bunları insanlara anlatın” dedi.

Son olarak söz alan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de, “Ben şahsen kendimi ve sizleri şanslı görüyorum. Anlatılanların birçoğunu belki hepimiz biliyoruz. Ancak günümüzün en büyük ikna yöntemlerinden biri olan algı operasyonlarına hepimiz maruz kalıyoruz. Bu algı operasyonlarının bizleri değiştirmeyeceği ve yıldırmayacağı aşikardır. Bu tuzağa düşülmemesi gerektiği bir kez daha hatırladık bu gece. Yeni güçlü Türkiye’yi konuşacağımız ferah günlerde tekrar buluşmayı diliyorum” dedi.

Kartepelilerin büyük ilgi gösterdiği program sonunda Başkan Hüseyin Üzülmez, günün hatırasına konuşmacılara birer kahve fincan seti hediye etti.
Kaynak: İHA