Yaşam Savaşı Veren Yaban Hayvanlarına Yem Desteği

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Eskişehir Şube Müdürlüğü, doğada yaşam mücadelesi veren yaban hayvanlarına yem vererek açlıktan kurtulmalarını sağlamaya çalışıyor.

Yaşam Savaşı Veren Yaban Hayvanlarına Yem Desteği

Şube Müdürü Ergün Selvi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, artan insan nüfusu ve şehirleşmenin biyolojik yaşamı bozduğuna değindi. Bu sebepten dolayı hayvanların yaşam alanlarının daraldığını belirten Ergün Selvi "Türlerin korunmasında en etkin yöntem onları yaşam ortamları ile birlikte korumaktır. Türlerin habitat seçiminde etkili olan üç temel bileşen vardır. Bunlar; örtü, besin ve su miktarıdır. Besin, habitatların en temel unsuru olarak kabul görmüştür” ifadelerine yer verdi.

YÜKSEK KESİMLERE SAMAN VE YONCA, YOL KENARLARINA BUĞDAY VE ARPA
Selvi, Türkiye’de genel olarak ağır geçen kış mevsimlerinde yaban hayvanlarının besin temin etmekte güçlük yaşadıklarını söyledi.

Mihalıçcık ilçesi civarında kar örtüsünün kapladığı yüksek yerlerde saman balyaları ve yonca ile kızıl geyiklere besin desteği sağladıklarını ifade eden Müdür Ergün Selvi; “İlimizin tüm ilçelerinde özelikle karayolu kenarlarındaki alanlara ve ağaçların kenarlarına kar örtüsü kaldırılarak, buğday, arpa kırması bırakılarak kuşlar yemlenmektedir” diye belirtti.

KAMUOYUNA DUYARLILIK ÇAĞRISI
Şube Müdürlüğü'nce yaban hayvanlarının kışı en az zararla atlatması için çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Şube Müdürü Ergün Selvi, şunları belirtti;
"Şube Müdürlüğümüzce yoğun kış şartlarını yaban hayvanlarının en az zararla atlatması için çalışmalar yapılmaktadır. Bununla birlikte vatandaşlarımızın da bu konuda gerekli hassasiyeti göstererek bu çalışmalara gerek bireysel, gerekse müdürlüğümüzle birlikte yaban hayatı ve sokak hayvanlarına gerekli desteği sağlayacağı inancının tüm kamuoyu ve sivil toplum kuruluşlarına duyurulmasını istiyoruz."
Kaynak: İHA