Sinop'ta Son 30 Yılın En Soğuk Günleri Yaşanıyor

Sinop Meteoroloji Müdürü Atilla Uzun, kentte dün gece itibarıyla 1985 yılından bu yana hava sıcaklığının ilk kez sıfırın altında 4,2 dereceye düştüğünü söyledi.

Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinop'ta dün gece itibarıyla yapılan meterolojik ölçümlerde en düşük hava sıcaklığının merkezde sıfırın altında 4,2 dereceye kadar düştüğünü belirterek, "1985 yılından bu yana Sinop'ta hava sıcaklığının en düşük değeri ölçüldü" dedi.

Kent merkezinde kar kalınlığının 10-12 santimetre arasında değiştiğini ifade eden Uzun, il genelinde en fazla karın, Erfelek ilçesine yağdığını ve kar kalınlığının 45 santimetreyi bulduğunu dile getirdi.
Bugün akşam saatlerinden itibaren yeni bir fırtınanın beklendiğine işaret eden Uzun, güney batıdan gelecek fırtınayla kar erimelerine dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

Öte yandan, Sinop'ta iki gündür etkili olan yağmur, dün akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışıyla kent merkezi kısa sürede beyaza bürünürken Sinoplular karın tadını çıkarttı.
Kaynak: AA